Nieuws / Artikelen met het woord

57320 artikelen gevonden. Artikel 34716 tot 34720
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 12 februari 2013

Goud en zilver onder vuur door G7 speculatie

We kregen weer behoorlijk wat nerveuze mails binnen van beleggers in goud en zilver. De prijzen voor beide edelmetalen incasseerden vandaag enkele stevige klappen.

Het blijkt dat er geruchten in de markt circuleren over een mogelijk interventie van de G7 groep om een globale valutaoorlog te vermijden. Dit zou, zo redeneren de handelaars, een negatieve impact kunnen hebben op de prijzen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 12 februari 2013

Eurogroep schuift discussie over wisselkoers door naar G20

De Eurogroep heeft vandaag gediscussieerd over de koers van de euro. Maar meer dan die algemene vaststelling kon voorzitter Jeroen Dijsselbloem niet kwijt over de groeiende ongerustheid over de sterke euro.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 12 februari 2013

'Griekenland ligt op schema'

BRUSSEL - Griekenland ligt op schema met het bezuinigings- en hervormingsprogramma dat het land moet doorvoeren.

Dat liet voorzitter Jeroen Dijsselbloem van de eurogroep maandag in Brussel weten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 12 februari 2013

CME verlaagt marges op goud- en zilverhandel

Elke handelaar in goud en zilver zal zich ongetwijfeld herinneren hoe de CME in de lente en zomer van 2011 in snel tempo de marges op goud- en zilverfutures optrok. Die maatregel had maar één doel: de ruggengraat te breken van de (te?) sterke stijging van de prijzen.

1 mei van dat jaar is een datum die in het geheugen van iedere investeerder in edelmetalen in het geheugen gegrift zal staan. De zilverprijs maakte op die dag een tuimelperte van ca. 15 %. Traditioneel is zilver erg volatiel, maar een beweging van dergelijke omvang is natuurlijk extreem.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 12 februari 2013

Marc Faber Radio

We kwamen op een uitzonderlijke opname uit van Marc Faber tijdens een radio-interview in het programma Money for Nothing. De heren waren samen aanwezig op de RTHK’s Operation Santa Claus in Hong Kong.