Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 34721 tot 34725
Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 19 februari 2013

Danone gaat 900 banen schrappen

De Franse voedingsgroep Danone heeft aangekondigd dat ze ongeveer 900 banen gaat schrappen bij de managers en de administratie. Dat komt neer op een daling van 10 procent van de kaderfuncties.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: dinsdag 19 februari 2013

Piramidespel-economie

Ondernemen is waarde toevoegen. De overheid bepaalt of de waarde ook toegestaan is. Daarmee is het onderscheid tussen de legale bovenwereld en de criminaliteit gesteld en de almachtige overheid, die het goede met ons voor heeft, zal over de samenleving hoeden.

Maar we zijn de laatste jaren geteisterd door een aantal ontwikkelingen die ons doet twijfelen over dit simpele onderscheid.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 19 februari 2013

De 10 grootste leugens over de euro

Lars Seier Christensen, de topman van de Deense Saxo Bank, liet zich deze week erg negatief uit over de toekomst van de euro. Volgens Christensen ontbreekt er een Europees begrotingsbeleid, dat de eurozone nu opbreekt. Vooral Frankrijk baart hem zorgen. Dat land staat op de rand van een derde recessie in 4 jaar tijd en ook de werkloosheid staat op het hoogste punt sinds 1998: "De problemen die Frankrijk kent zijn dramatisch onderschat. Als ook dat land in een volledige crisis terechtkomt, dan is het over en uit met de euro, want zelfs Duitsland kan dat land onmogelijk redden", aldus Christensen.

Een aantal sites publiceert ondertussen de 10 grootste leugens die over de euro zijn verkondigd (vertaling):

Bron:
Geplaatst: dinsdag 19 februari 2013

Ondanks het feit dat de meeste landen in het Midden-Oosten hun munt gekoppeld hebben aan de dollar zouden ze hun goudreserves moeten uitbreiden, zo concludeert de Dubai International Financial Centre Authority. Door meer goud aan te houden kunnen landen hun reserves in dollars afschermen tegen volatiliteit in de wereldwijde valutamarkt.

Bron:
Geplaatst: dinsdag 19 februari 2013

Goudmijnen raken uitgeput

Bij de presentaties van de jaarcijfers blijkt dat goudmijnen over de hele wereld kostenreductie en productieverlaging gaan doorvoeren. Nick Holland de CEO van Goldfields (een van ’s werelds grootse mijnbouwers in de goudsector) concludeerde het volgende: ‘De goudindustrie in Zuid-Afrika en wereldwijd zal gekarakteriseerd worden door krimpend aanbod, het uitstellen van projecten en toenemende beperking van kostbare winning,’. Met andere woorden ze kunnen zich niet meer veroorloven om dieper gelegen goud op te graven. Het is verwonderlijk te merken dat lastige winning niet langer kostendekkend is, want de goudprijs staat bepaald niet laag.