Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 34721 tot 34725
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 10 februari 2013

Over de euro, schulden en een wereldmunt

RT in gesprek met nobelprijswinnaar Robert Mundell over de euro, de schulden in Europa en Griekenland. Mundell legde de funderingen voor de introductie van de euro. In 1999 ontving hij de Nobelprijs voor de economie.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 10 februari 2013

'Grootste luchtvaartmaatschappij ter wereld in de maak'

AMSTERDAM - Een fusie tussen US Airways en AMR, het moederbedrijf van American Airlines, lijkt aanstaande. De samengang geeft het nieuwe bedrijf een waarde van 11 miljard dollar.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 10 februari 2013

Niet meer VS, maar China grootste handelsnatie

China heeft vorig jaar de titel van grootste handeldrijver ter wereld (gemeten als som van in- en uitvoer) afgepakt van de Verenigde Staten. Een mijlpaal in de uitdaging die China vormt voor de VS. Zij domineerden de wereldwijde handel sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog, zo bericht het financiƫle agentschap Bloomberg.

Bron: wallstreetweb.nl
Geplaatst: zondag 10 februari 2013

Ierland en Portugal willen steun van ECB - media

AMSTERDAM (Dow Jones)--Ierland en Portugal zoeken beide financiele steun bij de Europese Centrale Bank (ECB) in een poging sneller volledig terug te kunnen keren op de obligatiemarkten, berichten twee Duitse kranten woensdag op basis van bronnen.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: zondag 10 februari 2013

ThyssenKrupp schrapt 2000 Europese banen

Door de verkoop van bedrijfsonderdelen kan de personeelsomvang in Europa mogelijk met nog eens 1800 werknemers afnemen.

De Europese staalmarkt gaat volgens ThyssenKrupp voorlopig alleen maar verder achteruit. De staalproducenten kampen met hoge prijzen van grondstoffen en energie, de economische onzekerheid en de toegenomen concurrentie door de toetreding van Rusland tot de Wereldhandelsorganisatie (WTO).