Nieuws / Artikelen met het woord

57628 artikelen gevonden. Artikel 34726 tot 34730
Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: maandag 18 februari 2013

Ze hoorde ze wel maar de politiek luisterde niet

De Economische en Monetaire Unie die nu op stapel staat, legt niet de basis voor een moderne Europese sociale welvaartsstaat, maar zal daarentegen tot meer werkloosheid en sociale spanningen leiden....

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 18 februari 2013

'Politici die hun land echt wilden helpen, moeten belastingsystemen hervormen, eerder dan over belastingontwijking z

Individuen en bedrijven die belastingen ontwijken zijn in goede tijden al onpopulair. Maar in slechte tijden zijn ze zo gehaat dat burgers en politici luidkeels eisen dat men zowel de ‘ontwijkers’ als de ‘belastingparadijzen’ met harde hand aanpakt. The Economist legt uit waarom het gevecht tegen belastingontwijkers een populistische, hypocriete en misplaatste zet is.

In Europa concentreert men zich vooral op grote bedrijven zoals Amazon en Starbucks en David Cameron plaatste onlangs belastingontwijking door bedrijven vooraan de G8-agenda. De V.S. nemen individuen en banken in het vizier via de ‘Foreign Account Tax Compliance Act’ (FATCA) die buitenlandse financiële firma’s dwingt om hun Amerikaanse klanten te identificeren.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 18 februari 2013

Shanghai Gold Exchange bereikt recordvolume

De handel in goudcontracten aan de Shanghai Gold Exchange bereikte vandaag een recordvolume van meer dan 22.000 kilo. De handel was een week gesloten in verband met Chinees Nieuwjaar, maar ook de lagere prijs zorgde voor extra handel bij Chinese beleggers.

Bron: duurzaambedrijfsleven.nl
Geplaatst: maandag 18 februari 2013

Container perst afval met zonne-energie

Door afval samen te persen met zonne-energie zorgt CompriCon dat containers minder vaak geleegd hoeven te worden. En dat scheelt CO2-uitstoot.

Voor in de kleinere straten in Amsterdam-Oost is het af en toe dringen geblazen: vuilniswagens legen de containers waar bewoners hun afval in storten, blokkeren ze de doorgang, scheren rakelings langs de auto’s en blazen ondertussen flink wat CO2 uit.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 18 februari 2013

'Leeuwen, door ezels geleid'... Hoe technocraten de economische groei in Europa verwoestten

De Franse econoom en financier Charles Gave publiceerde in 2000 een pamfletair essay onder de titel ‘Des Lions menés par de ânes’ (‘Leeuwen geleid door ezels’). Daarin voorspelde hij dat Spanje te veel huizen zou bouwen, Frankrijk te veel ambtenaren zou rekruteren en Duitsland te veel fabrieken zou krijgen. 'Ik had liever ongelijk gehad,' schrijft Gave op de website van het Institut des Libertés, waar hij in één grafiek laat zien hoe Europese technocraten de economische groei in Europa tot volledige stilstand brachten.