Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 34731 tot 34735
Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 10 februari 2013

'Andere valuta voor Noord-Italië'

ROME - Het noorden van Italië zou een eigen valuta naast de euro kunnen krijgen. Dat zei de leider van Lega Nord, de politieke beweging die opkomt voor het sterke noorden van het land. 

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 10 februari 2013

'Snel steunpakket voor Cyprus'

BERLIJN - Voor het einde van maart wordt er een Europees steunpakket voor Cyprus in elkaar gezet. Dat zei zondag ECB-bestuurder Jörg Asmussen in de Duitse krant Handelsblatt.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 10 februari 2013

'Barclays schrapt 2000 banen bij zakentak'

LONDEN - Bij de investeringstak van de Britse bank Barclays verdwijnen circa 2000 banen. 

Dat meldden zondag bronnen rond de bank, zo schrijft de krant The Sunday Times. Bij de divisie, die vroeger door het leven ging onder de naam Barclays Capital, verdwijnt circa 10 procent van de 23.000 banen. Topman Antony Jenkins zou dit komende week aankondigen.

Bron: vandaag.be
Geplaatst: zondag 10 februari 2013

Bedrijven haalden bijna 50 miljard kapitaal weg uit België

Bedrijven hebben vorig jaar voor 49,9 miljard euro kapitaalvermeerderingen doorgevoerd in België. De kapitaalverminderingen lagen met 98,4 miljard euro echter dubbel zo hoog. Dat schrijft L'Echo op basis van gegevens van handelsinformatiekantoor Graydon.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 10 februari 2013

Griekse regering wil stakingsrecht hervormen

De Griekse regering zou het stakingsrecht willen hervormen. De vakbonden in het land staan erom bekend dat ze snel geneigd zijn om het werk neer te leggen en dat zou de regering nu juridisch willen beperken. Volgens de zondagskrant To Vima, die zich beroept op een zeer betrouwbare bron, zou het stakingsrecht tegen eind dit jaar worden aangepast. Bevoegd minister Ioannis Vroutsis wilde het krantenbericht bevestigen noch ontkennen.