Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 34741 tot 34745
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 18 februari 2013

Infographic: De VS in 1966 en nu

Deze infographic van de website Center for American Progress laat een aantal interessante demografische en economische feiten zien over de Amerikaanse economie van 1966 en die van nu.

Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: maandag 18 februari 2013

Ze hoorde ze wel maar de politiek luisterde niet

De Economische en Monetaire Unie die nu op stapel staat, legt niet de basis voor een moderne Europese sociale welvaartsstaat, maar zal daarentegen tot meer werkloosheid en sociale spanningen leiden....

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 18 februari 2013

'Politici die hun land echt wilden helpen, moeten belastingsystemen hervormen, eerder dan over belastingontwijking z

Individuen en bedrijven die belastingen ontwijken zijn in goede tijden al onpopulair. Maar in slechte tijden zijn ze zo gehaat dat burgers en politici luidkeels eisen dat men zowel de ‘ontwijkers’ als de ‘belastingparadijzen’ met harde hand aanpakt. The Economist legt uit waarom het gevecht tegen belastingontwijkers een populistische, hypocriete en misplaatste zet is.

In Europa concentreert men zich vooral op grote bedrijven zoals Amazon en Starbucks en David Cameron plaatste onlangs belastingontwijking door bedrijven vooraan de G8-agenda. De V.S. nemen individuen en banken in het vizier via de ‘Foreign Account Tax Compliance Act’ (FATCA) die buitenlandse financiële firma’s dwingt om hun Amerikaanse klanten te identificeren.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 18 februari 2013

Shanghai Gold Exchange bereikt recordvolume

De handel in goudcontracten aan de Shanghai Gold Exchange bereikte vandaag een recordvolume van meer dan 22.000 kilo. De handel was een week gesloten in verband met Chinees Nieuwjaar, maar ook de lagere prijs zorgde voor extra handel bij Chinese beleggers.

Bron: duurzaambedrijfsleven.nl
Geplaatst: maandag 18 februari 2013

Container perst afval met zonne-energie

Door afval samen te persen met zonne-energie zorgt CompriCon dat containers minder vaak geleegd hoeven te worden. En dat scheelt CO2-uitstoot.

Voor in de kleinere straten in Amsterdam-Oost is het af en toe dringen geblazen: vuilniswagens legen de containers waar bewoners hun afval in storten, blokkeren ze de doorgang, scheren rakelings langs de auto’s en blazen ondertussen flink wat CO2 uit.