Nieuws / Artikelen met het woord

57876 artikelen gevonden. Artikel 34761 tot 34765
Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 22 februari 2013

Brussel ziet herstel eurozone in 2014

De Europese Commissie maakte vandaag bekend in 2014 een economische groei van 1,4 procent te verwachten in de eurozone. Dit jaar wordt het bruto binnenlands product nog met 0,3 procent gedrukt door de inspanningen in tal van lidstaten om de begroting op orde te brengen. In november vorig jaar werd nog gerekend op een groei van 0,1 procent dit jaar.

Bron: ftm.nl
Geplaatst: vrijdag 22 februari 2013

Economisch herstel IJsland is mythe

Zoals er Fransen zijn die de kritiek op de arbeidsmoraal van de Franse arbeider en de zorgen over hun economie in het algemeen beamen, zijn veel IJslanders de lof van buitenlanders op het herstel van hun economie zat. Een leuk sprookje, die door economen als Paul Krugman bewierookte Wonderbaarlijke Wederopstanding. Maar met de werkelijkheid heeft het weinig te maken en daarom groeit bij IJslandse ondernemers en werknemers de frustratie.

Een van die IJslanders is Hilmar Petursson, CEO van IJslands grootste IT-bedrijf CCP. 'De economische kuur is onderdeel geworden van de kwaal,' zegt Petursson in een Reuters-reportage over IJsland, doelend op de kapitaal-controle door de staat. 

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 22 februari 2013

Steeds meer mensen lopen achter met hypotheek

AMSTERDAM - Het aantal mensen met een hypotheekachterstand is in een jaar tijd met bijna een kwart gestegen.

Dat blijkt vrijdag uit cijfers van het Bureau Krediet Registratie (BKR). Vorige maand noteerde BKR ruim 77 duizend wanbetalers, tegenover bijna 69 duizend in juli 2012. Het gaat om huiseigenaren die meer dan vier maanden achterlopen met het betalen van hun hypotheek.

Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: vrijdag 22 februari 2013

Brussel: Nederlands begrotingstekort 3,6 procent

Minister van Financiën en Eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem en eurocommissaris Olli Rehn

Het Nederlandse begrotingstekort blijft dit en komend jaar steken op 3,6 procent van het nationaal product. Ruim boven de Europese norm van 3 procent. Dat blijkt uit de economische winterprognoses van de Europese Commissie die vandaag verschenen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 22 februari 2013

Belgisch begrotingstekort van 3 procent in 2013

De Belgische economie zal dit jaar met 0,2 procent groeien. Zonder bijkomende maatregelen zal het begrotingstekort van België dit jaar uitkomen op 3,0 procent. Dat blijkt uit nieuwe economische prognoses van de Europese Commissie.