Nieuws / Artikelen met het woord

58138 artikelen gevonden. Artikel 34766 tot 34770
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 1 maart 2013

“Koop Spaanse staatsobligaties en verkoop Italiaanse”

Ciaran O’Hagan van SocGen kwam met een eigenaardig advies: koop Spaanse staatsobligaties en verkoop de Italiaanse. Dit advies werd gegeven naar aanleiding van de uitslag van de Italiaanse parlementsverkiezingen. Business Insider vond het bericht belangwekkend genoeg om aandacht aan te besteden.

De afloop van de verkiezingen is volgens O’Hagan perfect voorspelbaar: Italië zal opgezadeld worden met een onstabiele regering. Die regering zal vermoedelijk in de loop van de maand april in het zadel gehesen worden. Bij de slagkracht van die regering kunnen grote vraagtekens geplaatst worden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 1 maart 2013

Bernanke, de grootste vriend van goud!

De voorzitter van de Amerikaanse centrale bank, Ben Bernanke, doet er alles aan om het publiek te overtuigen van zijn gelijk. Hij probeert de tegenwind te counteren en het monetair beleid te verantwoorden om de doelen van economische groei en tewerkstelling te bereiken. Maar reële data laten echter anders vermoeden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 1 maart 2013

Griekse gezondheidssector stuikt in elkaar

Grote multinationals hebben de toevoer van medicijnen naar Griekenland met 90 % verminderd. Officieel zijn de multinationals verontrust dat tussenpersonen de medicijnen terug uit Griekenland willen smokkelen om ze daar duurder te kunnen verkopen. Ondertussen zit de bevolking krap met honderden medicijnen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 1 maart 2013

Negende maandrecord op rij voor faillissementen

In februari zijn 923 bedrijven over de kop gegaan, een stijging met 4,4 procent tegenover dezelfde maand vorig jaar. Nooit eerder werden in een februarimaand zo veel faillissementen uitgesproken. Voor de negende keer op rij wordt het maandrecord verbroken, zo meldt handelsinformatiekantoor Graydon Belgium.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 1 maart 2013

Werkloosheid eurozone bereikt nieuwe recordhoogte

De werkloosheid in de eurozone is in januari met 0,1 procentpunt gestegen tot 11,9 procent, een nieuwe recordhoogte. Dat blijkt uit cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat. Ook in de EU27 stijgt de werkloosheid, van 10,7 procent in december naar 10,8 procent in januari.