Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 34791 tot 34795
Bron: estateplanningnieuws.nl
Geplaatst: vrijdag 8 februari 2013

In 2013 verdwijnen 17 duizend banen bij overheid

In 2013 zullen er bij de verschillende overheden 17 duizend banen verdwijnen. En daar blijft het de jaren daarna niet bij. Tot 2017 is het verlies aan arbeidsplaatsen in de publieke sector zelfs 77 duizend.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 8 februari 2013

Rommelobligaties geven indicatie over komende beurscorrectie

De beurzen hebben een goede januarimaand achter de rug, maar die goede tijden kunnen wel eens tot het verleden behoren. De maand februari is onder een geheel ander gesternte van start gegaan en aan de horizon duiken onrustwekkende signalen op.

Jonathan Krinsky, chief market technical strategist bij Miller Tabak, maakt zich zorgen over de divergentie tussen de high yield (HYG) en junk bond (JNK) ETFs. Hij kwam tot de vaststelling dat er historisch gezien een correlatie tussen beide indices en de S&P 500 bestaat.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 8 februari 2013

Komt het onheil uit Europa overgewaaid?

Veel viel er op de beurs van Wall Street vandaag niet te beleven. De beurskoersen fluctueerden wat in de loop van de sessie, maar bleven uiteindelijk toch dichtbij het uitgangspunt. Het is nu wachten op wat er te gebeuren staat, sommige investeerders vrezen dat er weer onheil in de lucht hangt.

Dat onheil hangt op de eerste plaats boven het Europees firmament, want Mario Draghi van de Europese centrale bank sprak onomwonden zijn bezorgdheid uit over de dure Euro. De Europese economie is al een wankel bouwsel en een te dure munt zal daar niets aan veranderen.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 8 februari 2013

Federal Reserve koopt 75% nieuwe 30 jaar staatsobligaties

De Amerikaanse centrale bank heeft sinds 2009 ongeveer 41% van alle nieuwe 30 jaars staatsobligaties gekocht. Deze maand zal het naar schatting 75% van alle nieuw uitgegeven obligaties met een dergelijke looptijd opkopen. Sinds het uitbreken van de financiële crisis heeft de Federal Reserve steeds meer staatsobligaties gekocht om de rust op de obligatiemarkt te bewaren. De centrale bank bezit tevens 29% van alle 10 jaars Treasuries!

Bron: parool.nl
Geplaatst: vrijdag 8 februari 2013

'Made in Germany': export stijgt naar recordhoogte van 1097 miljard euro

De waarde van de Duitse export is in 2012 met 3,4 procent gegroeid naar een nieuw recordniveau van ruim 1097 miljard euro, dankzij de uitvoer van meer producten naar landen buiten de EU. Dat maakte het Duitse federale statistiekbureau vrijdag bekend.

De import naar Duitsland ging vorig jaar met 0,7 procent omhoog tot 909 miljard euro, eveneens een record. Het Duitse handelsoverschot kwam over heel 2012 uit op 188 miljard euro, tegen bijna 159 miljard euro een jaar eerder. Het hoogste handelsoverschot van Duitsland ooit bedroeg ruim 195 miljard euro en stamt uit 2007.