Nieuws / Artikelen met het woord

58192 artikelen gevonden. Artikel 34791 tot 34795
Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 2 maart 2013

Wat denkt Casey Research van de sell off in goud

Casey Research is een van de meest gerespecteerde onderzoeksbureaus in de wereld. Ze hebben een uitgesproken mening over goud en de goudmijnsector. Naar aanleiding van de recente sell off in goud en goudmijnaandelen is het interessant om eens te kijken naar wat de mensen achter Casey Research hiervan denken.

Het is niet logisch dat de goudprijs daalt in een tijd dat een grote groep landen zoveel mogelijk geld uit het niets creëert terwijl een andere groep landen zoveel mogelijk fysiek goud probeert op te kopen. In die situatie zou de goudprijs moeten stijgen in plaats van dalen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 1 maart 2013

Ook mijnbouwers kunnen een stevig dividendrendement bieden

Goudmijnaandelen en dividend gaan meestal niet goed samen. Dit is een van de redenen dat de sector het minder goed doet de laatste jaren. The Dividend Pig bewijst echter het tegendeel. Het vond 3 Canadese mijnbouwers die een stevig dividendrendement bieden. Enkele mijnbouwers verhoogden recent zelfs hun dividend nog fors.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 1 maart 2013

Overleg VS mislukt, 'dom' snijden onafwendbaar

Het valreepoverleg van het Witte Huis en het Amerikaanse Congres om de aanstaande automatische bezuinigingen af te wenden is vrijdag mislukt.

Dat betekent dat vrijdagavond 85 miljard dollar (65 miljard euro) gekort wordt op het budget van onder meer de gezondheidszorg en defensie. President Barack Obama maakte dat vrijdag bekend. Obama noemde de bezuinigingen 'dom' en 'lukraak'.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 1 maart 2013

Hoe kan een 'Rolls Royce' als Caterpillar in de problemen komen?

Premier Elio Di Rupo wil begrijpen waarom een bedrijf als Caterpillar in Gosselies, dat beantwoordt aan alle parameters van een concurrentieel bedrijf, toch op dat vlak in de problemen kan komen. De Waalse regering heeft een strategisch ontwikkelingscomité de opdracht gegeven de rol van task force op zich te nemen en te onderzoeken waar het competitiviteitsprobleem vandaan komt. Europees Commissaris voor Handel Karel De Gucht zegt van zijn kant bereid te zijn op te treden mocht Caterpillar nadeel hebben ondervonden van concurrentieverstorende exportsubsidies. Hij heeft echter nog geen dossier daarover gezien.

Bron: gewoon-nieuws.nl
Geplaatst: vrijdag 1 maart 2013

Farmaceutische industrie weigert Griekenland medicijnen

Ruim vijftig farmaceutische bedrijven zijn gestopt met de levering van medicijnen aan Griekenland. Hierdoor is een ernstig tekort ontstaan van meer dan 200 veel gebruikte medicijnen. Door de Griekse schuldencrisis en de toenemende armoede onder de bevolking heeft de Griekse regering noodgedwongen de prijzen van medicijnen moeten verlagen. Deze maatregel was tegen het zere been van de farmaceutische industrie. Het is méér dan een vermoeden dat farmareuzen als Pfizer, GlaxoSmithKlene, Sanofi en vele anderen zich hebben verenigd in een illegale samenwerking door in het geheim een embargo aan Griekenland op te leggen.