Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 34821 tot 34825
Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 15 februari 2013

750 ton paardenvlees verwerkt in 4,5 miljoen gerechten in 13 landen

Het Europese paardenvleesschandaal omvat 750 ton vlees, waarmee meer dan 4,5 miljoen frauduleuze gerechten werden geproduceerd. Die zijn verkocht in dertien Europese landen, meldt het Franse antifraudeagentschap.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: vrijdag 15 februari 2013

NAVO-bommen doden nog altijd Afghaanse vrouwen en kinderen

Eerder deze week voerden NAVO-vliegtuigen een bombardement uit in de provincie Kunar in Afghanistan.

Bij dat bombardement werden 4 vrouwen en 5 kinderen gedood. Het 10e slachtoffer was een man, maar ook gewoon een onschuldige burger.

Bron: westerwoldegroen.nl
Geplaatst: vrijdag 15 februari 2013

Voedselschaarste wordt blijvend

NATUUR EN MILIEU – De wereldvoedselprijzen zijn de laatste drie maanden licht gedaald, maar de voorraden blijven klein. De tijd van overschotten is definitief voorbij, en dat terwijl de kans op misoogsten blijft toenemen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 15 februari 2013

Ex-topman oudste bank ter wereld opgepakt

De Italiaanse politie heeft vandaag Gianluca Baldassarri, de vroegere financiële topman van de bank Monte dei Paschi, opgepakt. Hij is de eerste persoon die is aangehouden in het schandaal over de oudste bank ter wereld.

Bron: dewereldmorgen.be
Geplaatst: vrijdag 15 februari 2013

Griekse arbeiders nemen heft in eigen handen en heropenen fabriek

De werknemers van Viomichaniki Metalleutiki (Vio.Me), een fabriek van constructiematerialen in Thessaloniki, waren het beu om slecht behandeld te worden door hun bazen, maar weigerden ook om in werkloosheid te belanden. Daarom besloten zij, gesteund door sociale organisaties, om de failliete fabriek die door de eigenaren was achtergelaten op eigen houtje te heropenen. Zo geschiedde: op dinsdag 12 februari is de productie van Vio.Me weer gestart.