Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 34821 tot 34825
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 7 februari 2013

Warren Buffet verliest mogelijk $ 300 miljoen met Moody’s

Een van Warren Buffet's grootste wijsheden is: Beleg niet in iets dat je niet kent. Buffet zondigde mogelijk tegen zijn eigen regel en dit kan hem mogelijk $ 300 miljoen kosten. Sinds 30 september is Berkshire Hathaway nog voor 13 % eigenaar van Moody's en dit aandeel kreeg forse klappen de laatste dagen, zo schrijft de Huffington Post.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 7 februari 2013

Column Kees de Kort | Wie goed kijkt, wordt nerveus

De Kort somt op: "Het gaat over Italië waar Berlusconi aan een comeback bezig is. Het gaat over Italië waar bij een bank hele rare dingen gebeurd zijn. Het gaat over Spanje waar de cijfers tegenvallen. Het gaat over Spanje waar de premier verzeild is geraakt in een corruptieschandaal. Het gaat over Nederland en de SNS-bank, ook geen prettig idee natuurlijk."En niet te vergeten Frankrijk, een land waar toch weer belangstelling voor ontstaat omdat de cijfers tegenvallen. "Europa begint weer op de radar van beleggers te komen. Voorlopig is het nog vrij rustig, maar als je naar Europa gaat kijken, ga je ook dingen vinden en kan je toch nerveuzer worden."

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 7 februari 2013

Hoe China Europa verovert

De vastgoedcrash in Cyprus heeft de Chinezen naar het eiland gelokt. Sinds augustus vorig jaar heeft de Cyprische overheid ook de voorwaarden vastgelegd voor niet-EU burgers om vastgoed te kopen in Cyprus. Sindsdien zijn al meer dan 600 eigendommen verkocht aan Chinezen in Cyprus, zegt de Guardian.

Een huis in Cyprus biedt een Chinees een VISA-vrije doortocht door Europa. Dit is niet alleen een fantastische opportuniteit voor de Chinese jongeren om rond te reizen, het zorgt er ook voor dat de Chinezen zonder problemen hun kinderen in Europa naar school kunnen sturen. 85 % van de 1,4 miljoen dollar-miljonairs in China wil zijn kinderen in het buitenland laten studeren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 7 februari 2013

Aanbodproblemen ondersteunen platinaprijs

Michael Gurkavan van Spectrum Asset Management besprak vannacht in Bloomberg Television’s “Lunch Money” de evolutie van de platinaprijs. Het aanbod aan platina op de markt heeft een dieptepunt voor de afgelopen 13 jaar bereikt, dit als gevolg van de combinatie van 2 factoren.

De 1ste is de sluiting van een aantal mijnen in Zuid-Afrika, de grootste producent in de wereld van platina, de 2de de recordverkopen van auto’s wereldwijd. Als gevolg van de combinatie van deze factoren is de prijs van een troy ons platina al gestegen tot het hoogste niveau in 17 weken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 7 februari 2013

“Inflatie of geen inflatie, de goudprijs zal door kaap van 2000 dollar breken”

De goudprijs mag in de afgelopen weken min of meer gestabiliseerd zijn, heel wat waarnemers denken dat de adempauze bij de edelmetalen slechts van tijdelijke aard zal zijn. Ze houden rekening met meer inflatie waardoor de goudprijs automatisch zou gaan stijgen.

Harry Colvin, director en senior economist bij Longview Economics, zit eveneens in het kamp van de goud-bulls, maar heeft toch een lichtjes afwijkende visie dan de meeste van zijn collega’s. Inflatie of geen inflatie, de goudprijs zal naar de mening van Colvin door de kaap van 2000 dollar breken.