Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 34826 tot 34830
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 15 februari 2013

‘Obligaties worden steeds gevaarlijker’

De 10-jarige US Treasury bevindt zich opnieuw boven 2 %, gisteren werden op een veiling van 30-jarige US Treasuries 3,18 % betaald. Dat is het hoogste rendement sinds april 2012. De US plaatsten voor 16 miljard dollar aan obligaties met een looptijd van 30 jaar.

Bron: refdag.nl
Geplaatst: vrijdag 15 februari 2013

Beleggingsfondsen beheren recordvermogen

AMSTERDAM (ANP) – Nederland had in het vierde kwartaal van vorig jaar een recordaantal beleggingsinstellingen, die gezamenlijk ook een recordvermogen beheerden. Dat blijkt uit vrijdag gepubliceerde cijfers van De Nederlandsche Bank.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 15 februari 2013

Greg Mannarino: Het is tijd om te wedden tegen Amerika

Volgens Greg Mannarino is Amerika goed op weg om het kneusje van de wereld te worden als 's werelds grootste schuldenaar. Volgens hem is het Amerikaanse systeem gebaseerd op de creatie van schulden tot in het oneindige.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 15 februari 2013

Kort nieuws van de dag

Ruim 60 procent van Griekse jongeren zit zonder werk

De werkloosheid onder jongeren in Griekenland blijft verder toenemen tot dramatische niveaus. Van de Grieken jonger dan 24 jaar had in november zowat 62 procent geen baan. Tijdens dezelfde maand een jaar eerder was dat nog 50 procent. Dat blijkt uit cijfers van het Griekse statistiekenbureau. De totale werkloosheidsgraad steeg in Griekenland in november 2012 tot 27 procent, van 26,8 procent een maand eerder. (

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 15 februari 2013

Syrische burgeroorlog vernietigt de helft van de welvaart

vraagt zich af hoe een land als Syrië nog kan functioneren en hoe de regering zijn militaire operaties kan blijven betalen. De welvaart van het land, gemeten in bbp, daalde vorig jaar met 45,7 %. De economische activiteit is dus zo goed als stilgevallen waardoor er nog amper belastingen geïnd worden.