Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 34831 tot 34835
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 7 februari 2013

Spaanse crisis: Faillissementen naar nieuw record

Rajoy is mogelijk betrokken bij een corruptieschandaal. Dat is niet goed voor het vertrouwen. In de afgelopen maanden werden de beleggers gerustgesteld en leek de eurocrisis even naar de achtergrond te zijn verdwenen. Feit is dat de problemen nog niet zijn opgelost, slechts vooruitgeschoven. De financiële markten mogen dan even tot rust zijn gekomen, uit de economische cijfers blijkt dat het alles behalve goed gaat in Spanje. Het werkloosheidspercentage in Spanje is één van de hoogste in Europa. Meer dan een kwart van de beroepsbevolking zit zonder werk. Hieronder nog maar een bevestiging in de vorm van de ontwikkeling van het aantal Spaanse faillissementen, via Dick

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 7 februari 2013

Huizenprijzen in Verenigd Koninkrijk 43x over de kop sinds 1971

In het Verenigd Koninkrijk zijn de huizenprijzen gemiddeld 43x over de kop gegaan in vergelijking met 1971. Als de voedselprijs even hard was gestegen zou een pak melk nu £10 kosten en een gebraden kip £51. De wekelijkse boodschappen zouden geen £75, maar £453 moeten kosten. Zijn de huizenprijzen te duur geworden of is voedsel te goedkoop?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 7 februari 2013

Mariano Rajoy trekt mistgordijn op rond smeergeldschandaal

De Spaanse premier Mariano Rajoy ontmoette gisteren in Berlijn zijn Duitse collega Angela Merkel voor bilaterale economische gesprekken. Onderwerp van gesprekken zou de Spaanse economie zijn. Dat was alleszins de bedoeling, maar als puntje bij paaltje kwam gingen de gesprekken over iets heel anders.

De vragen van de journalisten gingen uitsluitend en alleen over de documenten die vorige week in de krant El Pais waren uitgelekt en die gewaagden van grote sommen aan smeergeld die aan de regeringspartij Partido Popular in de voorbije jaren waren uitgedeeld.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 7 februari 2013

Hoe Amerika goochelt met andermans goud

Dat Duitsland hun goud terug wil uit Amerika heeft te maken met de toenemende argwaan van de Duitser of het goud al dan niet fysiek aanwezig is bij de Federal Reserve. Aangezien de Amerikanen nog niet eens een audit of een inspectie toelaten, voedt dit de argwaan nog meer. Wat hebben de Amerikanen dan gedaan met het goud?

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: donderdag 7 februari 2013

Krimp: winkelverkopen in Europa blijven dalen

Eurostat houdt de verkoop in de detailhandel in Europa nauwgezet bij. De winkelverkoop is zeg maar de polsslag van de economie.

Maar de afgelopen jaren vertoont de winkelomzet in heel Europa een dalende trend.

In december 2012 was de omzet 0,8% lager dan een maand eerder.

Ten opzichte van december 2011 was de totale winkelomzet in de 27 landen van de Europese Unie 2% lager. Als je alleen kijkt naar de landen van de eurozone dan daalde de winkelverkoop met 3,4% in één jaar tijd.