Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 34841 tot 34845
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 7 februari 2013

Grafiek: Wisselkoersen tegenover de goudprijs

Wie de wisselkoersen in de gaten houdt ziet dat deze altijd binnen een bepaalde bandbreedte blijven bewegen. Woorden als 'eurocrisis' en 'dollarcrisis' beginnen dan ook pas te vallen als de wisselkoers een extreme waarde laat zien. Maar als we dollars vergelijken met goud zien we dat deze valuta (en dus ook de andere) gestaag aan koopkracht verloren hebben sinds 2000.

Bron: bnr.nl
Geplaatst: donderdag 7 februari 2013

Trekt ECB-president Mario Draghi zijn bazooka?

Tehupuring: "Draghi zal zich een beetje op de vlakte houden als het op de politiek aankomt. En dat moet hij ook"

In 2012 waren de torenhoge rentes van Zuid-Europese landen het hoofdpijndossier van Draghi. In juli kwam hij daarom met een drastische maatregel. De ECB stond klaar om onbeperkt obligaties op te kopen. Europa's eerste kennismaking met de bazooka van Draghi.

"De ECB staat klaar om alles te doen wat nodig is om de euro te redden. En geloof me, dat zal genoeg zijn", waren de woorden van Draghi. En de Italiaan kreeg gelijk. De rentes daalden en de rust op de financiële markt keerde terug. Iedereen was dus tevreden.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 7 februari 2013

Industriële productie Spanje daalt weer

De industriële productie in Spanje is in december van het voorbije jaar weer gedaald. Dat maakte het Spaanse statistiekbureau vandaag bekend. Op jaarbasis nam de productie met 6,9 procent af. Het is al de 16de maand op rij dat de industriële productie naar beneden gaat.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 7 februari 2013

Maken grondstoffen hun achterstand goed op aandelen?

De CRB-index anticipeerde de laatste jaren correct op kleine en grote wijzigingen in de globale economische activiteit. De laatste maanden echter daalt de CRB-index terwijl de aandelenbeurzen en verschillende economische indicator opveerden.

De Chinese economie liet al tekenen van een stevig herstel zien en de Duitse economie zit ook weer op het goede spoor. Hoewel de bbp cijfers over het 4e kwartaal van Amerika tegen viel, zijn er ook daar positieve elementen te bespeuren. En toch zijn de grondstoffen achter gebleven.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 7 februari 2013

OECD: "Britse economie heeft meer stimulering nodig"

Volgens de Organisatie van Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) moet de Bank of England meer staatsobligaties opkopen, indien het economische herstel onvoldoende is. Ook kan ze de rente verder omlaag brengen, zodat bedrijven en particulieren makkelijker geld kunnen lenen.