Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 34846 tot 34850
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 6 februari 2013

Hollande vreest een te sterke euro

Hollande vreest dat een te sterke euro het herstel van de Franse economie schade kan toebrengen. Door de sterk gestegen wisselkoers ten opzichte van veel andere valuta worden Europese producten buiten de eurozone relatief duurder, wat ten koste kan gaan van de industrie in Europa. De ECB en de Duitse minister van Economische Zaken waken voor de integriteit van de euro.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 6 februari 2013

Marktkapitalisatie goudmijnaandelen lager dan waarde goudreserves

Dat de goudmijnaandelen ondergewaardeerd zijn is een open deur intrappen. Maar als deze aandelen onder de waarde van hun goudreserves noteren, zijn ze wel heel goedkoop zegt Daily Trade Alert. Veel van deze mijnbedrijven hebben ook nog probable reserves en produceren ook nog bijproducten zoals koper, lood, zink,... Dat krijg je er vandaag allemaal gratis bij.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 6 februari 2013

Opgelet! Europese spread neemt weer toe

De politieke onrust in Spanje en Italië heeft de rente op de overheidsobligaties van deze landen terug de hoogte in gejaagd de laatste dagen. De spread bevond zich net op een meerjarig dieptepunt en maakte duidelijk dat de eurocrisis naar het verleden was verbannen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 6 februari 2013

Negatief vooruitzicht banken

Gisteren verlaagde de kredietbeoordelaar ook al de vooruitzichten voor de hele Nederlandse economie. Aangezien de drie banken geheel of gedeeltelijk afhankelijk zijn van de staat, veranderen de verwachtingen voor deze banken ook.

Fitch is onder meer pessimistischer over de huizenmarkt. De nationalisatie van SNS Reaal vorige week heeft de problemen waarmee de bankensector kampt volgens de kredietbeoordelaar nog maar eens onderstreept.

Fitch denkt dat de Nederlandse staat nog steeds bereid is om de zogenoemde systeembanken te steunen. Dat denkt het bureau omdat de crisis in de eurozone aanhoudt en de financiële markten nog steeds turbulent zijn. 

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 6 februari 2013

Waalse werkloosheidsgraad blijft stijgen

De werkloosheid in Wallonië blijft ook begin 2013 een stijgende tendens vertonen. In januari waren er in Wallonië 220.964 werkzoekenden. De werkloosheidsgraad bedroeg 14,1 procent. Dat meldt de Waalse arbeidsbemiddelingsdienst Forem.