Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 3486 tot 3490
Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 15 december 2016

Europa verlengt economische sancties tegen Rusland

De lidstaten van de Europese Unie hebben vandaag beslist om hun economische sancties tegen Rusland met nog eens zes maanden te verlengen. Dat hebben diplomatieke bronnen bevestigd. De sancties, die eind januari zouden verstrijken, vormen een reactie op de Russische inmenging in Oekraïne.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 15 december 2016

Wat mogen we van de goudprijs verwachten?

De goudprijs kende dit jaar twee totaal verschillende verhalen. In het eerste halfjaar van 2016 was het gele edelmetaal de absolute uitblinker, maar de afgelopen maanden is daar een verandering in gekomen. Sinds de zomermaanden heeft de goudprijs al meer dan 15% aan waarde moeten inleveren. Het is daarom niet vreemd dat steeds meer beleggers zich afvragen wat we van de goudprijs kunnen verwachten.

Het is niet vreemd dat de goudprijs in het eerste deel van dit beursjaar zo hard in waarde wist te stijgen. Het gele edelmetaal bewees namelijk opnieuw dat het prima kan fungeren als veilige haven. Juist in het eerste deel van dit jaar vluchtten de beleggers naar deze veilige haven. Zo werden de beleggers bedreigd door de economische strubbelingen in China en de zorgen over de Brexit.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 15 december 2016

Amerikaanse dollar stijgt na beslissing Fed

De kogel is door de kerk, niet dat het een verrassing is, maar de Federal Reserve heeft eindelijk na lange tijd de rente nog eens verhoogd. Marktkenners en analisten doelden al maanden op deze stap, de cijfers waren dermate goed dat de centrale bank eigenlijk geen andere keuze had. De dollar reageert euforisch en stijgt fors na de beslissing van de Fed.

Het verschil tussen de Amerikaanse centrale bank en de andere  centrale banken kan niet groter zijn. Bijna overal ter wereld worden de rentes verlaagd en vastgepind, de Federal Reserve daarentegen gaat de andere kant uit. De Amerikanen zijn duidelijk op weg naar een monetair beleid dat minder soepel is.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 15 december 2016

Trump kweekt vertrouwen onder de Amerikanen

Donald Trump werd vorige week door Time Magazine uitgeroepen tot persoon van het jaar. En de meeste economen zullen het er ook wel over eens zijn dat Trump dit jaar heeft weten te zorgen voor de grootste verrassing van het jaar. Op de tweede plek zouden we de Brexit kunnen neerzetten.

De overwinning van Trump en de overwinning van het Brexit-kamp gaan gepaard met een overeenkomst. Beide gebeurtenissen wisten immers te zorgen voor een grote verdeeldheid binnen de eigen landgrenzen. In het Verenigd Koninkrijk is de verdeeldheid zelfs nog nooit zo groot geweest.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: donderdag 15 december 2016

Goudprijs onder druk door outlook FED

De goudprijs is de laatste weken gedaald in aanloop naar de renteverhoging die gisteren officieel werd. De grote verrassing was de.......