Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 3486 tot 3490
Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 23 november 2016

Verkiezing Trump brengt Zweden dichter bij Navo

Sinds Donald Trump in de Verenigde Staten de presidentsverkiezingen heeft gewonnen, kan in Zweden een grotere interesse worden opgetekend om tot de Noordatlantische Verdragsorganisatie (Navo) toe te treden.

Dat blijkt volgens de Britse zakenkrant Financial Times uit reacties van de vertegenwoordigers van verschillende politieke partijen die in Zweden volgend jaar een nieuwe politieke regering moeten vormen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 23 november 2016

Brussel scherpt regels voor banken verder aan

De Europese Commissie scherpt de regels voor banken verder aan. Daarmee hoopt Brussel de risico's in de financiƫle sector terug te dringen en de kredietverlening aan het midden- en kleinbedrijf (mkb) te stimuleren.

De woensdag gepresenteerde regels voorzien onder meer in een minimale kapitaalbuffer ('leverage ratio'). Daardoor moeten banken minstens 3 procent aan eigen vermogen aanhouden ten opzichte van al hun uitstaande leningen. Verder moeten de grootste banken extra buffers creƫren om slechte tijden te kunnen doorstaan.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 23 november 2016

33 doden gelinkt aan monetair beleid India

De aanstelling van Narendra Modi als nieuwe minister-president van India in mei 2014 betekende een nieuw tijdperk voor haar informele economie. De afgelopen 10 jaar werd een standaard percentage van 90 procent gegeven, wanneer men het had over de informele sector in India.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 23 november 2016

Goudprijs zakt door $1.200

De goudprijs zakte woensdagmiddag met ongeveer één procent naar $1.200 per troy ounce, het laagste niveau sinds februari dit jaar. De zilverprijs in dollars ging met 2,3% onderuit en noteert op het moment van schrijven $16,26 per troy ounce. De prijzen van beide edelmetalen gingen vlak na de Amerikaanse verkiezingen ook al onderuit, omdat beleggers vluchten richting de Amerikaanse dollar.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 23 november 2016

FTM debatavond: De mainstream media & de macht

De journalistiek zou de controlerende macht van onze samenleving moeten zijn, maar het vertrouwen in de gevestigde media neemt de laatste jaren alleen maar verder af. Oplages van kranten dalen en burgers halen meer en meer informatie rechtstreeks van het internet, bijvoorbeeld via social media als Facebook en twitter. Over dit heikele thema organiseert Follow The Money op 24 november een debatavond. Onder leiding van FTM-hoofdredacteur Eric Smit gaan met elkaar in debat: