Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 34851 tot 34855
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 15 februari 2013

Frankrijk plant extra geldrestricties

denkt Frans Eerste Minister Jean-Marc Ayrault erover na om cash transacties boven de € 1.000 te verbieden. Op die manier hoopt het meer zwart geld uit de markt te drijven en meer inkomsten te genereren om de begrotingsdoelstellingen te bereiken.

De Franse staat is dringend op zoek naar extra euro's. Het verbod op cashtransacties voor Franse inwoners wordt verlaagd van € 3.000 naar € 1.000. Voor buitenlanders wordt het plafond verlaagd van € 15.000 naar € 10.000. De nieuwe maatregel zou in voege treden tegen het einde van het jaar.

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: vrijdag 15 februari 2013

Goud beleefd grootste wekelijkse daling sinds December

Eerder deze week werd ook al bericht dat goud alleen maar aan het dalen is, en een koers van 1640 dollar per troy ounce niet ondenkbaar zal zijn. Nog in dezelfde week is het dan zover: Goud is vandaag al onder de 1640 dollar gekropen.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 15 februari 2013

Kandidaat BoJ chef: Nieuwe verruiming in 2013 mogelijk

De mogelijke nieuwe Bank of Japan chef, Haruhiko Kuroda,

waarschuwt dat 2013 mogelijk opnieuw in het teken zal staan van nieuwe kwantitatieve verruiming. “Twee procent plus voor 2013 is mogelijk en kan voor meerdere jaren houdbaar zijn”, aldus de mogelijke opvolger van Masaaki Shirakawa. Het ongebreidelde opkopen van activa zou initieel pas starten in Januari 2014, maar zou mogelijk naar voren geschoven worden indien groei- en inflatiedoelen niet gehaald worden. Daarnaast is nog genoeg “substantiële ruimte voor monetaire verruiming” zegt Kuroda. Deze ruimte maakt de weg voor de centrale bank vrij om nog eens voor biljoenen aan nieuwe financiële activa op te kopen, waarbij zelfs het aankopen van aandelen niet uitgesloten kan worden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 15 februari 2013

Drie evoluties beheersen momenteel de valutamarkten

Op de beurzen heerst momenteel een relatieve rust, maar hetzelfde kan niet worden gezegd van de valutamarkten. Daar blijft de Japanse Yen het strijdtoneel overheersen, hoewel de kritiek op de zwakke Yen vanuit oa China en Zuid-Korea steeds luider weerklinkt.

Drie belangrijke evoluties beheersen momenteel de valutamarkten. Op de 1ste plaats waren dat de flauwe commentaren die de 7 grootste industrielanden (de G-7 dus) gaven over daadwerkelijk ingrijpen op de valutamarkten. Blijkbaar zijn de 7 daar niet echt mee bezig, ze willen manipulatie van de wisselkoersen liever vermijden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 15 februari 2013

Nu niet kijken maar… Amerikaanse rente zit in de lift!

De Amerikaanse lange termijn rente zit al 6 maanden in de lift. Hoewel de rente vorige week terug onder de grens van 2 % noteerde, is de trend in stijgende lijn. Waarschijnlijk is de recente daling een kleine tussentijdse correctie en gaan de rentevoeten daarna weer in stijgende lijn.