Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 34851 tot 34855
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 6 februari 2013

Opgelet! Europese spread neemt weer toe

De politieke onrust in Spanje en Italië heeft de rente op de overheidsobligaties van deze landen terug de hoogte in gejaagd de laatste dagen. De spread bevond zich net op een meerjarig dieptepunt en maakte duidelijk dat de eurocrisis naar het verleden was verbannen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 6 februari 2013

Negatief vooruitzicht banken

Gisteren verlaagde de kredietbeoordelaar ook al de vooruitzichten voor de hele Nederlandse economie. Aangezien de drie banken geheel of gedeeltelijk afhankelijk zijn van de staat, veranderen de verwachtingen voor deze banken ook.

Fitch is onder meer pessimistischer over de huizenmarkt. De nationalisatie van SNS Reaal vorige week heeft de problemen waarmee de bankensector kampt volgens de kredietbeoordelaar nog maar eens onderstreept.

Fitch denkt dat de Nederlandse staat nog steeds bereid is om de zogenoemde systeembanken te steunen. Dat denkt het bureau omdat de crisis in de eurozone aanhoudt en de financiële markten nog steeds turbulent zijn. 

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 6 februari 2013

Waalse werkloosheidsgraad blijft stijgen

De werkloosheid in Wallonië blijft ook begin 2013 een stijgende tendens vertonen. In januari waren er in Wallonië 220.964 werkzoekenden. De werkloosheidsgraad bedroeg 14,1 procent. Dat meldt de Waalse arbeidsbemiddelingsdienst Forem.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 6 februari 2013

Bankia gaat maar 4.500 mensen ontslaan

De Spaanse genationaliseerde bank Bankia gaat "maar" 4.500 banen schrappen in het kader van een herstructurering. Dat zijn er 400 minder dan de directie aanvankelijk had aangekondigd. Vandaag bereikten vakbonden en directie een akkoord.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 6 februari 2013

Goud opslag: Hoe ziet de toekomst eruit?

De Zwitserse banken UBS en Credit Suisse hebben recentelijk hun opslagpercentages voor goud met maar liefst 20% verhoogd. Dit blijkt uit een bericht van de

Financial Times. Het tarief voor de goud opslag ligt normaliter tussen de 0,05% en 0,1%. De kosten zullen worden doorberekend aan andere banken, hedgefunds, institutionele cliënten en vermogende particulieren. De actie is erop gericht om de nieuwe bankregels, die grotere kapitaalreserves vereisen, beter na te leven.