Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 34866 tot 34870
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 6 februari 2013

Jim Cramer – Laat je niet misleiden door de WPA! (winst per aandeel)

Jim Cramer is ook wel bekend als de ‘clown van Wall Street’ omdat hij op CNBC een waanzinnig en uitgelaten programma ‘Mad Money’ presenteert, waar hij door middel van allerlei toeters en bellen de stand van de beurs bespreekt.

Veel blabla dus, maar soms doet hij ook serieuze uitspraken met een weldoordachte visie…

Jim Cramer is niet zo opgezet met de waardering van aandelen op basis van de winst per aandeel. Hij kijkt liever naar de omzetevolutie van een bedrijf. De winst per aandeel kan op verschillende manieren beïnvloed worden, maar de omzet is hetgeen het bedrijf werkelijk genereert.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 6 februari 2013

Mario Draghi zal woorden moeten wikken en wegen

Recordwerkloosheid en minder inflatie betekenen dat de Europese Centrale Bank ruimte heeft om de rente te verlagen. Goedkoper geld kan een dubbel effect hebben: de economie krijgt een duwtje in de rug, de opmars van de Euro (die zonder meer indrukwekkend mag worden genoemd) komt tot stilstand.

ING Senior Economist Carsten Brzeski herinnert er aan dat de ECB in het verleden amper heeft gereageerd op fluctuaties in valutakoersen. Maar wanneer de huidige glijpartij van de Euro een verlengstuk krijgt komt de deur voor een renteverlaging steeds meer op een kier te staan.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 6 februari 2013

Infographic: De onderwaardering van de zilvermijnen

Visual Capitalist publiceerde onderstaande infographic over de onderwaardering van de junior zilvermijnen ten opzichte van fysiek zilver. De onderwaardering van de junior zilvermijnen is de grootste sinds de financiële crisis uitbrak en noteert aan de helft van zijn waarde van 2006/2007.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 6 februari 2013

Peter Schiff: Amerika beleeft binnenkort zijn eigen eurocrisis

Peter Schiff praat over zijn nieuwe boek "The real Crash". Dit boek is het vervolg van zijn eerste boek "crash proof" waarin hij schreef hoe je kon profiteren van de aankomende economische crash. Dit boek werd gelanceerd in februari 2007, een half jaar voor het uitbreken van de financiële crisis.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 6 februari 2013

Europese toponderhandelaar: Het is nu of nooit. Geen deal zal drastische gevolgen hebben

Ruim twee maanden geleden trokken de staatshoofden en regeringsleiders het weekeinde in zonder vergelijk over de inkomsten en uitgaven van de Europese Unie van 2014 tot 2020. Die luxe genieten ze de komende dagen niet langer. "Het is nu of nooit. Geen deal zal verstrekkende gevolgen hebben", zo waarschuwde een Europese toponderhandelaar. Historisch wordt de clash alleszins: voor het eerst moet Europa het met minder geld stellen.