Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 34871 tot 34875
Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 7 februari 2013

De wraak van de populist: de 2 meest angstaanjagende woorden voor Europa zijn 'Silvio Berlusconi'

De exponent van populisme is... Silvio Berlusconi. Sinds de 76-jarige Milanees - tegen wie ondertussen gewoon processen doorlopen voor vermeende en bewezen financiële en politieke fraude - de Italianen heeft beloofd dat hij in geval van een overwinning bij de verkiezingen later deze maand, vier miljard euro aan onroerende voorheffing voor de eigen woonst zal terugbetalen, zijn diens kansen opnieuw de hoogte ingegaan.

Berlusconi bereidt ook een maatregel voor die erin zou bestaan dat fiscale valsspelers zich kunnen regulariseren door slechts een deel te storten van wat zij de Italiaanse staat moeten.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 7 februari 2013

Spaanse rente loopt op

De onrust rond de Spaanse premier Mariano Rajoy zorgt voor hogere rentes op Spaanse staatsleningen.

Donderdag moest de Spaanse overheid een hogere rente bieden om langlopende leningen aan de man te brengen dan bij vergelijkbare veilingen vorige maand.

Spanje bracht leningen met looptijden van 3, 5 en 16 jaar op de markt. De rente over de langste lening liep op tot 5,79 procent, tegen 5,56 procent bij de vorige veiling. Het gemiddelde rendement op de 5-jarige lening ging van 3,77 naar 4,12 procent. Bij de kortste lening moest een rente van 2,82 procent worden geboden, terwijl bij de vorige veiling nog een rendement van 2,48 procent werd geaccepteerd.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 7 februari 2013

Grafiek: Wisselkoersen tegenover de goudprijs

Wie de wisselkoersen in de gaten houdt ziet dat deze altijd binnen een bepaalde bandbreedte blijven bewegen. Woorden als 'eurocrisis' en 'dollarcrisis' beginnen dan ook pas te vallen als de wisselkoers een extreme waarde laat zien. Maar als we dollars vergelijken met goud zien we dat deze valuta (en dus ook de andere) gestaag aan koopkracht verloren hebben sinds 2000.

Bron: bnr.nl
Geplaatst: donderdag 7 februari 2013

Trekt ECB-president Mario Draghi zijn bazooka?

Tehupuring: "Draghi zal zich een beetje op de vlakte houden als het op de politiek aankomt. En dat moet hij ook"

In 2012 waren de torenhoge rentes van Zuid-Europese landen het hoofdpijndossier van Draghi. In juli kwam hij daarom met een drastische maatregel. De ECB stond klaar om onbeperkt obligaties op te kopen. Europa's eerste kennismaking met de bazooka van Draghi.

"De ECB staat klaar om alles te doen wat nodig is om de euro te redden. En geloof me, dat zal genoeg zijn", waren de woorden van Draghi. En de Italiaan kreeg gelijk. De rentes daalden en de rust op de financiële markt keerde terug. Iedereen was dus tevreden.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 7 februari 2013

Industriële productie Spanje daalt weer

De industriële productie in Spanje is in december van het voorbije jaar weer gedaald. Dat maakte het Spaanse statistiekbureau vandaag bekend. Op jaarbasis nam de productie met 6,9 procent af. Het is al de 16de maand op rij dat de industriële productie naar beneden gaat.