Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 34876 tot 34880
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 6 februari 2013

Situatie in Griekenland verslechtert met de dag

Langzaam maar zeker wordt de situatie in Griekenland onhoudbaar. Met de economie gaat het van kwaad naar erger, de werkloosheid bedraagt intussen al 26,8 %. Meer dan 1 op 4 Grieken heeft geen job en het aantal werklozen neemt nog elke dag toe.

Wie nog werk heeft, heeft in de meeste gevallen zwaar moeten inleveren. Ook de gepensioneerden zitten op zwart zaad, zelfs de meest levensnoodzakelijke dingen dreigen onbetaalbaar te worden. In de straten van Athene kunnen de toeristen overal de geur van brandend houdt opsnuiven.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 6 februari 2013

Jim Sinclair: Obligatiebubbel spat niet uiteen zolang QE loopt

Volgens goudkever Jim Sinclair zal de Amerikaanse obligatiebubbel niet uiteen spatten zolang de Federal Reserve obligaties blijft opkopen van de Amerikaanse overheid. Diegene die geloven in stijgende rentevoeten én quantitative easing zijn eraan voor de moeite. Rentevoeten zullen pas stijgen als QE stopt of fors vermindert.

De Federal Reserve zal overheidsobligaties blijven opkopen zolang de overheid met een tekort zit. Alleen als de tekorten afnemen, kan de Fed zijn QE-programma staken. Dan pas zullen de rentevoeten beginnen stijgen. Maar dit zal het tekort weer doen oplopen waardoor de Fed opnieuw zal beginnen met QE. (

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 6 februari 2013

Column Kees de Kort | Hollande is mijn vriend

De Franse president Francois Hollande wil de koers van de euro proberen te verlagen om de export te stimuleren. Niet alleen Kees de Kort ziet hier geen heil in. "De Duitsers kunnen wél prima leven met een dure euro, want die hebben gewoon goede producten. Ze zijn een maakindustrie. Frankrijk kan dat ook wel, maar misschien komen ze met minder goede, of met de verkeerde producten. Dus die Hollande zit een beetje te kijken hoe ze met zo weinig mogelijk pijn zo goed mogelijk het tij kunnen keren. Dat wordt in Duitsland niet in dank afgenomen."

Bron: duurzaambedrijfsleven.nl
Geplaatst: woensdag 6 februari 2013

VS recyclet meer goud dan het nodig heeft

De VS recyclede in 2012 meer goud dan de markt nodig had. Sinds 2008 is de recycling van goud met 33 procent gestegen.

De mijnen in de VS produceerden afgelopen jaar 230 ton goud, en recycling leverde 240 ton op. Het land gebruikte zelf slechts 150 ton goud.

Dit blijkt uit een rapport van de het Amerikaanse geologische onderzoeksinstituut USGS. Sinds 2008 is de recycling met 33 procent toegenomen, terwijl de capaciteit van de Amerikaanse mijnen ongeveer gelijk bleef.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 6 februari 2013

Alarm: ‘Credit Supernova’ zal de pret drukken

Pimco’s Bill Gross speurde het universum van de investeerders af en kwam tot een verontrustende vaststelling. Hij ziet een ontploffing aankomen die alle grond onder de voeten van de beleggers zal wegslaan. Niets meer of niet minder dan een ‘Credit Supernova’ komt de pret drukken.

De chef van Pacific Investment Management bond giant heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat de centrale banken een bubble van nooit geziene omvang aan het vormen zijn. De centrale banken dreigen hun energie te verspillen aan nutteloze inspanningen.