Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 34886 tot 34890
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 6 februari 2013

Kunnen we ons opmaken voor de grote rotatie?

Vandaag de dag zijn financiële markten veranderd in een psychologische patiënt. Goed nieuws is slecht nieuws, want het kan leiden tot minder kwantitatieve verruiming, terwijl slecht nieuws daardoor vaak een plus kan betekenen voor aandelenmarkten. Nieuwe all time highs worden gevormd, terwijl de economische groei nog lang niet terug is op het niveau van voor 2007. Investeerders worden dan ook langzaam maar zeker ongerust over deze beweging, maar so far so good.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 6 februari 2013

Japanse Nikkei index op hoogste stand in ruim 4 jaar

De Japanse Nikkei index steeg vandaag met 3,77%, omdat centraal bankier Shirakawa vroegtijdig zijn aftreden bekendmaakte. Hij kan zich niet vinden in het inflatoire beleid van de nieuwe premier Shinzo Abe. In een poging de export aan te jagen moet de waarde van de yen ondermijnd worden. Als gevolg daarvan stijgt niet alleen de goudprijs, maar ook de aandelenbeurs.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 6 februari 2013

Is Fort Knox slechts een illusie?

Volgens een artikel op Amsterdamgold kan de goudvoorraad in Fort Knox wel eens uitdraaien op een grote illusie. Amerika beheerst de kunst om een illusie te creëren dat het geld veilig is. Het zou niet de eerste keer in de geschiedenis zijn dat Amerika een crisis bezweert met een illusie. Geldt dit ook voor Fort Knox? We kunnen alleen maar hopen van niet.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 6 februari 2013

Mark Dice is terug… en hij krijgt zijn goudmunt nog steeds niet aan de straatstenen kwijt!

Mark Dice werd immens populair in de alternatieve media door zijn filmpjes met een goudmunt. Het idee was simpel: ga de straat op met een goudmunt, bijvoorbeeld een Maple Leaf van een ounce, en probeer de munt te verkopen voor 25 dollar. Zoals u weet gaat een Maple Leaf aan zo’n 1700 dollar over de toonbank. Mark Dice kreeg zijn goudmunt echter niet aan de straatstenen kwijt (zie video).

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 6 februari 2013

Belgen parkeren nieuw recordbedrag op spaarboekjes

Belgische spaarders laten zich niet afschrikken door de lage rentevoeten. Dat bewijst het nieuwe recordbedrag - 236 miljard euro - dat eind vorig jaar in ons land op spaarboekjes geparkeerd werd. Een jaar eerder was dat nog 218 miljard.