Nieuws / Artikelen met het woord

58155 artikelen gevonden. Artikel 34886 tot 34890
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 27 februari 2013

Opvallende divergentie bij goud en zilver tussen prijs en fysieke vraag

Februari is een gekke maand tot nu toe voor goud en zilver. Eerst werd de prijs onderuit gehaald, nu stijgt de goudprijs weer fors door een opflakkering van de eurocrisis. Maar er is nog meer aan de hand. Zerohedge vond een frappante divergentie tussen de vraag naar het fysiek goud en zilver en de respectievelijke prijs.

In januari was er al een sterke fysieke vraag naar goud en zilver. Denk ook maar aan het tekort aan zilver bij de US Mint. Andere grote kopers waren Rusland en Turkije die grote hoeveelheden goud hebben toegevoegd aan hun reserves.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 27 februari 2013

Voorziet Warren Buffett een correctie van 90 % op Wall Street?

Ondanks de sterke stijging van de Amerikaanse aandelen de laatste maanden, begint Warren Buffett afscheid te nemen van een deel van zijn aandelenpositie. Vooral aandelen uit de consumentensector worden verkocht. En Buffett is niet alleen, er zijn nog andere miljardairs die momenteel hun aandelen verkopen. Weten zij iets meer dan wij?

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 27 februari 2013

Mike Maloney: "Hidden Secrets of Money"

Mike Maloney van Goldsilver.com heeft het eerste deel vrijgegeven van een nieuwe documentaire over geld, goud en zilver. In deze reeks legt hij uit hoe het banksysteem werkt en waarom papiergeld altijd terugkeert naar haar intrinsieke waarde van nul.

Bron: regiohypotheken.nl
Geplaatst: woensdag 27 februari 2013

Europa; nieuwe wereldorde en supermacht, of toch Chinees?

Ooit was Nederland grondlegger van de huidige Europese unie. Wij weten dat je beter kan onderhandelen als kleine natie.  Dat Belgie de eerste president geleverd heeft is ook logisch te verklaren; Belgie en Nederland waren ooit samen.

Als je de wereld in 2013 zo eens gaat bekijken blijken er naties te zijn die poppen blijven verbranden, wij zijn dat stadium al lang gepasseerd. Wij geloven in technologie, vrijheid en samen dingen doen.

Bron: welingelichtekringen.nl
Geplaatst: woensdag 27 februari 2013

Krugman: Zo eindigt de euro…

Paul Krugman heeft een lezenswaardige analyse van de situatie in Europa op zijn blog op de New York Times. Hij laat doorschemeren dat de Italiaanse verkiezingsuitslag het begin is van het einde voor Europa. ‘Het einde van de euro wordt niet ingeluid door de banken, maar door bunga bunga’.