Nieuws / Artikelen met het woord

57627 artikelen gevonden. Artikel 34891 tot 34895
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 14 februari 2013

Verkiezingsoverwinning Berlusconi zou ramp voor Italië betekenen

In Europa wordt met angst en beven uitgekeken naar de data 24 en 25 februari, de dagen waarop de Italianen naar de stembus trekken om een nieuwe regering te kiezen. Een verkiezingsoverwinning van Silvio Berlusconi zou niet meer of niet minder dan een ramp voor Italië betekenen.

Berlusconi, die al 3x premier was, zal waarschijnlijk opnieuw doen wat hij in het verleden telkens heeft gedaan. De Italianen mogen zich aan belastingverlagingen verwachten, waarbij de omvang van de werking van de staat in aanzienlijke mate zal worden teruggeschroefd.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 14 februari 2013

Nederland weer in recessie

Nederland is opnieuw in een recessie beland. De economie is in het vierde kwartaal van 2012 met 0,2 procent gekrompen ten opzichte van het voorgaande kwartaal.

Over heel 2012 kromp de economie met 0,9 procent. Dat blijkt donderdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Huishoudens besteedden in het vierde kwartaal 2,3 procent minder dan een jaar eerder. De consumptie door huishoudens krimpt daarmee al bijna twee jaar.

Bron:
Geplaatst: donderdag 14 februari 2013

HSBC verwacht zilverprijs van $33 in 2013

HSBC heeft haar verwachting voor de zilverprijs in 2013 en 2014 naar boven bijgesteld. Dit jaar verwacht de bank een prijs van $33 per troy ounce, een dollar meer dan de $32 waar ze eerder rekening mee hielden. Voor 2014 zijn de verwachtingen ook naar boven bijgesteld, van $28 naar $31 per troy ounce. Dat lezen we op Bullionstreet.

Analist James Steel van HSBC verwacht dat de zilverprijs dit jaar zal stijgen als gevolg van meer industriële vraag, een stabiele vraag van beleggers naar ETF’s gebaseerd op zogeheten ‘hard assets’ en een sterke vraag naar zilveren munten en zilverbaren. Ook heeft de markt voor zilveren juwelen een bodem laten zien, zo denkt de edelmetaalanalist. Het is opvallend dat de zilverprijs, ondanks sterke vraag vanuit zowel de industrie als de beleggerswereld, volgens HSBC niet veel van zijn plek zal komen. De zilverprijs is nu $30,85 per troy ounce (€740 per kilo) en heeft in de afgelopen twaalf maanden bijna 8,5% verloren in dollars en zelfs 10% in euro’s. Als de verwachting van HSBC uitkomt, dan zou zilver vanaf het huidige niveau nog 10% in prijs kunnen stijgen in 2013.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: donderdag 14 februari 2013

HSBC verwacht zilverprijs van $33 in 2013

HSBC verwacht dat dit jaar een gemiddelde zilverprijs van $33 per troy ounce, een stijging van 10% ten opzichte van de huidige koers. Een toenemende industriële vraag en een stabiele vraag van beleggers naar fysiek zilver zal de prijs ondersteunen. Wel verwacht de analist van HSBC een hoge volatiliteit met koersen tussen de $27 en $37 per troy ounce.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 14 februari 2013

As Rusland-China kan goudprijs naar nieuwe highs tillen

In de voorbije jaren was China een zeer actieve koper van goud. Dat hoeft niet te verbazen, want we hebben er al vaak op gewezen dat de Chinese goudvoorraden tov de valutareserves extreem laag waren. Beijing wil daar dringend aan iets doen en koopt dus goud.

Ook de Chinezen hebben inmiddels in de gaten dat valutaoorlogen en onrust op de wisselmarkten de voorbode kunnen vormen van iets wat nog veel erger zou kunnen worden. Het eindeloos drukken van waardeloos geld dreigt de hele financiële wereld op stelten te zetten.