Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 3491 tot 3495
Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 15 december 2016

'Tweeduizend banen op de tocht bij verzekeraar Achmea'

Achmea is van plan tot en met 2019 circa 2.000 banen te schrappen

Dat meldt vakbond De Unie donderdag op basis van een interne mededeling van de verzekeraar. Achmea heeft zelf het bericht nog niet bevestigd.

Bij Achmea werken in totaal ongeveer 16.500 mensen, waarvan 14.000 in Nederland.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 15 december 2016

Koopsignaal voor deze strategische grondstof?

Uranium. Door de meeste beleggers al lang gedumpt. Door contrarians nog vurig verdedigd als dé grondstof van de toekomst. Maar hoe zit het nu eigenlijk? De prijs is sinds 2015 in vrije val en is nu gezakt tot het schamele niveau van 2004. Is de door de contrarians beloofde renaissance van uranium voor morgen?

Volgens Leigh Curyer, CEO van NexGen, één van de grootste uraniummijnbedrijven ter wereld, is een boom zoals in 2007 niet veraf meer.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 15 december 2016

Wereldbank stelt recordbedrag beschikbaar voor armste landen

Geldschieters hebben de Wereldbank een recordbedrag van 75 miljard dollar toegezegd voor het fonds om de armste landen te helpen. 

Dat maakte de Wereldbank donderdag bekend.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 15 december 2016

In Madrid is het straks even laat als in Londen

Volgens een aantal partijen leven de Spanjaarden door de introductie van die onnatuurlijke tijdzone in een staat van permanente jetlag. Er wordt aan toegevoegd dat het nieuwe systeem zal leiden tot een betere productiviteit, maar ook een positieve impact zal hebben op het evenwicht tussen werk en persoonlijk leven.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 15 december 2016

‘Driekwart van de IS-strijders zijn dood’

Bij luchtaanvallen onder leiding van de Verenigde Staten zijn de voorbije twee jaar minstens 75 procent van de strijders van de terroristische groepering Daesh (Islamitische Staat) gedood. De jihadistische organisatie zou nog op slechts twaalfduizend tot vijftienduizend soldaten kunnen rekenen.

Dat heeft Brett McGurk, gezant van de Verenigde Staten bij de coalitie tegen Daesh, gezegd. McGurk voegde eraan toe dat de terreurgroep niet langer in staat is verliezen met nieuwe rekruten aan te vullen. Hij voorspelde dan ook dat de gelederen van Daesh snel nog verder zullen worden uitgedund.