Nieuws / Artikelen met het woord

58192 artikelen gevonden. Artikel 3491 tot 3495
Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 26 januari 2017

Libië: als Italië de boel niet opkuist zullen de Russen het wel doen

De actuele crisis in Libië vormt de grootste bedreiging voor de nationale veiligheid van Italië. Dat schrijft Giampiero Massolo, een topman van de Italiaanse veiligheidsdiensten, in een column voor de Italiaanse krant La Stampa.

Die bedreiging heeft volgens Massolo diverse facetten. Hij verwijst naar de grote stroom illegale vluchtelingen die moet worden afgestopt, terwijl ook de energieveiligheid van Italië moet worden beschermd.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 26 januari 2017

Dow Jones passeert mijlpaal van 20.000 punten - ook Bel20 doet het goed

De Dow-Jonesindex van de aandelenbeurs in New York heeft woensdag voor het eerst de grens van 20.000 punten doorbroken. De graadmeter haalde de mijlpaal direct bij de opening, nadat de stand van 20.000 punten de afgelopen weken steeds net een stapje te ver was gebleken. De Bel20 profiteerde mee.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 26 januari 2017

Donald Trump is officieel de rijkste president uit de geschiedenis van de Verenigde Staten

Op 20 januari 2017 werd Donald J. Trump ingezworen als 45e president van de Verenigde Staten. Hoewel het onduidelijk is hoe rijk Donald Trump écht is, is hij met voorsprong de rijkste president die de Verenigde Staten ooit heeft gekend.

Als miljardair stoot Trump George Washington, Amerika’s eerste president, van de troon. Vorig jaar in juli publiceerde de vastgoedmagnaat nog een document waaruit blijkt dat Trump’s netto vermogen rond $8,7 miljard ligt. Volgens zakenblad Forbes is Donald J. Trump ‘maar’ $3,7 miljard waard. Maar het blijft gissen hoe rijk Donald Trump echt is.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 25 januari 2017

Amerikaanse politie vindt $20 miljoen cash verborgen onder een matras

Heb je ooit al eens $20 miljoen cash geld willen zien? Zo ziet $20 miljoen er dus uit (foto). De politie in Massachusetts vond dit bedrag in het appartement van een Braziliaan die gearresteerd was voor witwaspraktijken ingevolge een miljardenfraude. Het cash geld zat verstopt onder de matras van zijn bed.

Cleber Rene Rizerio Rocha is een 28-jarige Braziliaan die gearresteerd werd in verband met de miljardenfraude van TelexFree Inc. TelexFree was een internet telecom bedrijf dat uiteindelijk een groot piramidespel bleek te zijn.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 25 januari 2017

Chinese globalisering a la carte

Afgaande op de uitspraken van president Xi Jinping is China helemaal in voor globalisering. Maar het moet wél globalisering à la carte zijn, zegt BNR's macro-econoom Kees de Kort: wel de lusten, niet de lasten.