Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 34906 tot 34910
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 19 februari 2013

De 10 grootste leugens over de euro

Uitspraken over het einde van de eurocrisis en bijvoorbeeld dat Griekenland iedere eurocent ging terugbetalen zijn bijna even talrijk als uitspraken dat we goed bezig zijn om de crisis te bezweren. We weten ondertussen al dat deze uitspraken foutief zijn.

publiceert een lijst met de 10 grootste leugens over de euro:

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 19 februari 2013

IJsland overweegt toetreding eurozone?

In IJsland wordt serieus overwogen de kroon op te geven en over te stappen op de euro, de gemeenschappelijke Europese munt waar de ECB over waakt. IJsland werd hard getroffen door de bankencrisis, maar is inmiddels weer aan het herstellen. Toch heeft het land kennelijk weinig vertrouwen in haar eigen munt.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 19 februari 2013

Verdwijnen muntjes van 1 en 2 cent?

De Europese Commissie beslist in april over de toekomst van de muntjes van 1 en 2 cent. Het Europees parlement gaf vorige zomer de Commissie de opdracht om te onderzoeken of de uitgifte van van 1 en 2 cent-munten kan worden stopgezet. Die studie wordt op 18 april door een werkgroep besproken, waarna de Commissie haar voornemen zal bekendmaken.

Bron: deutsche-wirtschafts-nachrichten.de
Geplaatst: dinsdag 19 februari 2013

Nieuw EU debacle: Burgers € 300 miljard kwijt aan instorting Co2 emissiehandel

Der Handel mit CO2-Emissionszertikaten in der EU hat die Stromkunden hunderte Milliarden Euro gekostet. (Foto: Flickr/Martini DK)

Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: dinsdag 19 februari 2013

'Voordeeltje bankmedewerkers voortaan belasten

Medewerkers van banken die van hun werkgever korting krijgen op hun hypotheekrente, dienen over dat voordeeltje belasting te betalen. Dat vinden Tweede Kamerleden Ed Groot en Henk Nijboer (PvdA). Ze willen dat staatssecretaris Frans Weekers van Financiën actie onderneemt, blijkt uit schriftelijke vragen die ze hem dinsdag hebben gesteld.