Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 34911 tot 34915
Bron:
Geplaatst: donderdag 14 februari 2013

HSBC verwacht zilverprijs van $33 in 2013

HSBC heeft haar verwachting voor de zilverprijs in 2013 en 2014 naar boven bijgesteld. Dit jaar verwacht de bank een prijs van $33 per troy ounce, een dollar meer dan de $32 waar ze eerder rekening mee hielden. Voor 2014 zijn de verwachtingen ook naar boven bijgesteld, van $28 naar $31 per troy ounce. Dat lezen we op Bullionstreet.

Analist James Steel van HSBC verwacht dat de zilverprijs dit jaar zal stijgen als gevolg van meer industriële vraag, een stabiele vraag van beleggers naar ETF’s gebaseerd op zogeheten ‘hard assets’ en een sterke vraag naar zilveren munten en zilverbaren. Ook heeft de markt voor zilveren juwelen een bodem laten zien, zo denkt de edelmetaalanalist. Het is opvallend dat de zilverprijs, ondanks sterke vraag vanuit zowel de industrie als de beleggerswereld, volgens HSBC niet veel van zijn plek zal komen. De zilverprijs is nu $30,85 per troy ounce (€740 per kilo) en heeft in de afgelopen twaalf maanden bijna 8,5% verloren in dollars en zelfs 10% in euro’s. Als de verwachting van HSBC uitkomt, dan zou zilver vanaf het huidige niveau nog 10% in prijs kunnen stijgen in 2013.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: donderdag 14 februari 2013

HSBC verwacht zilverprijs van $33 in 2013

HSBC verwacht dat dit jaar een gemiddelde zilverprijs van $33 per troy ounce, een stijging van 10% ten opzichte van de huidige koers. Een toenemende industriële vraag en een stabiele vraag van beleggers naar fysiek zilver zal de prijs ondersteunen. Wel verwacht de analist van HSBC een hoge volatiliteit met koersen tussen de $27 en $37 per troy ounce.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 14 februari 2013

As Rusland-China kan goudprijs naar nieuwe highs tillen

In de voorbije jaren was China een zeer actieve koper van goud. Dat hoeft niet te verbazen, want we hebben er al vaak op gewezen dat de Chinese goudvoorraden tov de valutareserves extreem laag waren. Beijing wil daar dringend aan iets doen en koopt dus goud.

Ook de Chinezen hebben inmiddels in de gaten dat valutaoorlogen en onrust op de wisselmarkten de voorbode kunnen vormen van iets wat nog veel erger zou kunnen worden. Het eindeloos drukken van waardeloos geld dreigt de hele financiële wereld op stelten te zetten.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 14 februari 2013

Frankrijk gooit de handdoek: haalt EU-norm van 3% dit jaar niet

Frankrijk zal er dit jaar niet in slagen zijn begrotingstekort terug te brengen tot de EU-norm van 3%. Dat heeft de Franse premier Jean-Marc Ayrault bevestigd. ‘De doelstelling blijft een begroting in evenwicht tegen 2017, bij het einde van de eerste ambtstermijn van president Hollande’ zei Ayrault op de Franse tv-zender France 3. 'Wat telt is de weg daarheen. Maar de groei in Frankrijk is kleiner dan verwacht.’

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 14 februari 2013

Sprott focust nu ook op platina en palladium

Sprott Asset Management lanceerde recent enkele fondsen voor fysiek platina en palladium. Ze verwachten dat de prijs voor deze edelmetalen fors kan stijgen de komende jaren door problemen met de bevoorrading. Sprott vergelijkt de huidige situatie met die van uranium in 2003 en ziet de fysieke edelmetalen het beter doen dan de mijnaandelen, zegt SilverDoctors.