Nieuws / Artikelen met het woord

58142 artikelen gevonden. Artikel 34921 tot 34925
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 25 februari 2013

China zet dollars om in Brits vastgoed

China wil haar grote dollarreserve verzilveren en is al enige jaren op zoek naar zogeheten "hard assets". Via een investeringsfonds koopt China vastgoed en infrastructuur in het Verenigd Koninkrijk. De teller staat al op $1,6 miljard.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 25 februari 2013

Ideale tip voor een defensieve portefeuille

Beleggers die op zoek zijn naar een goed gediversifieerd fonds met een aantrekkelijk dividendrendement en een gestage groei, kunnen deze ETF overwegen volgens Seeking Alpha:

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: maandag 25 februari 2013

Caixabank wil 3000 banen schrappen

Caixabank heeft vorig jaar Banca Civica overgenomen en kocht ook de genationaliseerde hypotheekbank Banco de Valencia. Die laatste overname moet nog geheel worden verwerkt. Aan het einde van 2012 telde Caixabank bijna 33.000 werknemers, 5000 meer dan aan het begin van het jaar. Volgens de vakbonden moet het grootste deel van de ontslagen via vervroegd pensioen verlopen. De onderhandelingen met de vakbonden over de voorgenomen ontslagronde kunnen nog tot eind april duren, aldus Caixabank.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 25 februari 2013

Amerikanen halen weer geld uit hun huizen

Meer dan 11 miljoen Amerikanen hebben een hypotheek die duurder is dan de waarde van hun huis. Een van de voornaamste redenen die de problemen veroorzaakten bij de vastgoedcrash is dat de Amerikanen cash geld van hun lening gebruikte om andere zaken mee te kopen, in de veronderstelling dat hun huis meer geld waard zou worden. De heropleving van de vastgoedmarkt in 2012 heeft de Amerikanen aangezet om opnieuw hetzelfde te doen.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 25 februari 2013

75 verbazingwekkende feiten over de economie

1. In de hele wereld waren in januari 2013 nog zestien mensen in leven die in de negentiende eeuw zijn geboren. Gedurende hun leven is de Amerikaanse beurs gestegen met factor 28.000.

2. Als je hun huidige vermogen deelt door hun leeftijd kom je tot de vaststelling dat Carlos Slim en Bill Gates meer dan 100.000 dollar per uur dat ze leven hebben verdiend .

3. Telkens er een werknemer van Google overlijdt stuurt het bedrijf tot tien jaar na overlijden een jaarlijkse cheque ter waarde van de helft van hun salaris naar de nabestaanden.

[more]