Nieuws / Artikelen met het woord

57280 artikelen gevonden. Artikel 34921 tot 34925
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 5 februari 2013

Kyle Bass over uw financiële toekomst

Kyle Bass, een van de meest visionaire hedge fund managers van onze generatie, blikte op de Tiger 21 conventie in Florida vooruit naar wat onze financiële toekomst in petto heeft.

Voor wie Kyle Bass nog niet kent, hij is de man achter Hayman Capital, een hedge fund dat met een gigantisch succes tegen de vastgoedbubbel in de VS speculeerde.

Om het in cijfers uit te drukken: Kyle Bass begon z’n hedge fund met 33 miljoen dollar in 2006, wat na 3 jaren opliep tot maar liefst 4 miljard dollar!

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 5 februari 2013

DNB: De illusie van de spaarzame Nederlander

De Nederlandsche Bank publiceerde vandaag een artikel waarin ze toelicht dat het verzilveren van overwaarde op de eigen woning een belangrijke stimulans is geweest voor zowel de consumptieve bestedingen als de besparingen. Door stijgende huizenprijzen konden we boven onze stand consumeren en tegelijkertijd spaargeld overhouden. Hoe lang gaat dit nog goed, nu de woningprijzen dalen?

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 5 februari 2013

Argentinië gaat inflatie te lijf met prijscontrole supermarkt

Argentinië heeft te kampen met een hoge inflatie. Officieel is deze 10%, maar volgens economen zou die in werkelijkheid eerder de 30% aantikken. De stijgende voedselprijzen zijn de regering een doorn in het oog, waardoor ze besloten hebben de prijzen in supermarkten twee maanden te 'bevriezen'. Wat er daarna gaat gebeuren is onduidelijk. De geschiedenis heeft uitgewezen dat deze vorm van symptoombestrijding geen effect heeft.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 5 februari 2013

Is dit een gunstig moment om goud te kopen?

Marketupdate bekijkt de goudprijs op 2 verschillende manieren om te achterhalen of goud aan de huidige prijs interessant is om te kopen. De eerste indicator volgt niet de prijs of het volume, maar slechts het momentum waarmee de prijs op en neer beweegt. De tweede berekening is door de goudprijs af te zetten tegen het balanstotaal van centrale banken wereldwijd.

Het momentum loopt vooruit op de prijs en heeft daarmee volgens sommigen een voorspellende functie. De stochastische oscillator geeft inmiddels een score van minder dan 16 (onder de 20 betekent

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 5 februari 2013

De Europese mini-crash in woord en beeld

Gisteren was een bloedrode dag voor de beurzen. De BEL-20 sloot meer dan 2 % lager, de Eurostoxx 50 zelfs meer dan 3 % lager. Financiële aandelen deelden fors in de klappen, rentevoeten op Spaanse en Italiaanse overheidsobligaties zaten weer in de lift. De eurocrisis was weer helemaal terug.

De beschuldigingen aan het adres van Spaans Premier Rajoy waren de aanleiding tot deze mini-crash, maar wie goed naar onderstaande grafieken kijkt, ziet dat de trend enkel maar werd versterkt. Sinds enkele dagen nam de nervositeit al terug toe.