Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 34926 tot 34930
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 5 februari 2013

Gerald Celente: Dit eindigt in een nieuwe wereldoorlog

Volgens top researcher Gerald Celente is de wereld op weg naar een nieuwe wereldoorlog. We zitten in het midden van het grootste experiment aller tijden. Banken dwingen overheden om meer geld in het systeem te laten pompen om zo te overleven. Maar al dit uit het niets gecreëerde geld leidt uiteindelijk tot niets. De wereld verkeert momenteel in een depressie.

Bron: Goudvergelijken.nl
Geplaatst: dinsdag 5 februari 2013

7 jaar nodig om Duitsland goud terug te geven

Duitsland gooide kort gelezen al de knuppel in het goudhok door aan te geven dat men in 2020 minimaal 50% van de totale goudreserve, welke ligt opgeslagen in het buitenland, weer in de eigen Duitse kluis wil hebben liggen. Omdat het merendeel van het goud in de Verenigde Staten ligt, was het wachten op de FED om met een uitspraak te komen wanneer zij het goud weer terug geven aan de Duitsers.

Tussen neus en lippen door liet dat FED weten dat omgerekend 300 ton aan fysiek goud vanuit de Verenigde Staten terug moet naar Duitsland. De FED vertelde daarbij ook dat het zeven jaar nodig heeft om het goud weer boven tafel te krijgen. Dit terwijl volgens de laatste rapportages de FED maar liefst 6730 ton aan goud paraat heeft liggen in de kluizen.

Hiermee wordt voor de zoveelste keer getwijfeld aan de gegevens die bekend zijn over de goudreserve van de FED. Waarom heeft de FED zo lang nodig om het goud terug te halen als er een veelvoud gewoon in de kluizen ligt te wachten? Het valt niet uit te sluiten dat Duitsland in de komende periode verdere vragen gaat stellen over de voortgang van de operatie, en er misschien zelfs op zal gaan aandringen om het goud sneller naar Duitsland te verschepen. Wanneer blijkt dat de FED minder goud in de kluizen heeft liggen dan dat op papier staat, zou de goudmarkt weleens rare sprongen kunnen gaan maken. (Jort, via Zero Hedge)

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 5 februari 2013

Kyle Bass over uw financiële toekomst

Kyle Bass, een van de meest visionaire hedge fund managers van onze generatie, blikte op de Tiger 21 conventie in Florida vooruit naar wat onze financiële toekomst in petto heeft.

Voor wie Kyle Bass nog niet kent, hij is de man achter Hayman Capital, een hedge fund dat met een gigantisch succes tegen de vastgoedbubbel in de VS speculeerde.

Om het in cijfers uit te drukken: Kyle Bass begon z’n hedge fund met 33 miljoen dollar in 2006, wat na 3 jaren opliep tot maar liefst 4 miljard dollar!

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 5 februari 2013

DNB: De illusie van de spaarzame Nederlander

De Nederlandsche Bank publiceerde vandaag een artikel waarin ze toelicht dat het verzilveren van overwaarde op de eigen woning een belangrijke stimulans is geweest voor zowel de consumptieve bestedingen als de besparingen. Door stijgende huizenprijzen konden we boven onze stand consumeren en tegelijkertijd spaargeld overhouden. Hoe lang gaat dit nog goed, nu de woningprijzen dalen?

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 5 februari 2013

Argentinië gaat inflatie te lijf met prijscontrole supermarkt

Argentinië heeft te kampen met een hoge inflatie. Officieel is deze 10%, maar volgens economen zou die in werkelijkheid eerder de 30% aantikken. De stijgende voedselprijzen zijn de regering een doorn in het oog, waardoor ze besloten hebben de prijzen in supermarkten twee maanden te 'bevriezen'. Wat er daarna gaat gebeuren is onduidelijk. De geschiedenis heeft uitgewezen dat deze vorm van symptoombestrijding geen effect heeft.