Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 34931 tot 34935
Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 5 februari 2013

Spaarder spekt schatkist minder dan verwacht

Omdat de Belgen massaal naar fiscaal vriendelijke beleggingen zijn gevlucht, hebben de verhoogde taksen op spaar- en beleggingsproducten in 2012 veel minder opgebracht dan verwacht: 619 miljoen euro in plaats van 1,4 miljard euro. Dat schrijft De Tijd op basis van cijfers van Financi├źn.

Bron:
Geplaatst: dinsdag 5 februari 2013

Recyling van goud groter dan goudvraag in de VS in 2012

In Amerika werd het afgelopen jaar 240 ton aan goud gerecycled, terwijl de binnenlandse vraag naar het edelmetaal slechts 150 ton was. Dat blijkt uit het nieuwste rapport van de US Geological Survey (USGS), dat onlangs gepubliceerd werd. Het rapport laat zien dat de gerapporteerde goudvraag in de Verenigde Staten sinds 2008 eigenlijk niet gestegen is. De recycling en mijnproductie nam daarentegen wel toe over de afgelopen jaren, mede gedreven door de stijgende goudprijs.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: dinsdag 5 februari 2013

Recyling van goud groter dan goudvraag in de VS in 2012

Volgens het laatste rapport van de US Geological Survey is er in 2012 ongeveer 240 ton aan goud gerecycled. Dat was veel meer dan de binnenlandse goudvraag van 150 ton. Ook was de export 380 ton groter dan de import, waaruit we kunnen opmaken dat goud nog steeds niet echt 'leeft' onder de Amerikaanse bevolking. Dat staat in contrast met landen als India en China, waar men naar verhouding tot het inkomen veel meer privaat goud koopt en bezit.

Bron: rt[z]
Geplaatst: maandag 4 februari 2013

VS start waarschijnlijk civiele procedure tegen S&P

Het Amerikaanse ministerie van justitie en openbare aanklagers zijn van plan een civielrechtelijke procedure te starten vanwege vermeende fouten door Standard & Poor's bij het beoordelen van door hypotheken gedekte obligaties voorafgaand aan het uitbreken van de financiële crisis in 2008.

[...]

Bron: Amsterdamgold.com
Geplaatst: maandag 4 februari 2013

Zwitserland maakt goudopslag duurder

Uit onderzoek van de Financial Times blijkt dat Zwitserse banken de tarieven voor de opslag van goud gaan verhogen of al hebben verhoogd. De verwachting is dat banken als Credit Suisse en UBS de komende tijd 20% meer gaan rekenen voor ongealloceerde opslag van goud. De reden hiervoor zijn de strengere regels waaraan banken moeten voldoen wat betreft hun balans. Banken moeten dus meer bezitten dan het geld dat ze uitlenen. Op die manier zouden ze minder snel failliet moeten gaan. Onder de noemer Basel III worden deze strengere regels de komende jaren geïmplementeerd.