Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 34946 tot 34950
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 4 februari 2013

De grote geldverslindende machine: ruim 11.000 EU-ambtenaren verdienen meer dan Elio Di Rupo

Barack Obama, de president van de Verenigde Staten ontvangt een brutosalaris van 400.000 dollar (294.000 euro) per jaar. De voorzitter van de Europese Commissie (José-Manuel Barroso) en de voorzitter van de Europese Raad (Herman Van Rompuy) ontvangen een brutosalaris van 304.221 euro per jaar.

Dat blijkt uit de antwoorden van Frans Timmermans, de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken, en van Ronald Plaster, de Nederlandse minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, op vragen van parlementslid Pieter Omtzigt (CDA) over de arbeidsvoorwaarden van de EU-ambtenaren. De documenten kwamen in het bezit van het Nederlandse shocklog Geenstijl.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 4 februari 2013

'Crisis in de eurozone is alles behalve voorbij'

Frankrijk en Duitsland haasten zich om hun eigen banken en belastingbetalers te beschermen, terwijl de structurele problemen onopgelost blijven. Het bankwezen wordt gehernationaliseerd, schrijft Wolfgang Münchau in de Financial Times, maar het ontbreekt zowel de afzonderlijke lidstaten als het topniveau in de EU aan politieke wil om de crisis te bezweren.

De Franse en Duitse wetsvoorstellen (Frankrijk en Duitsland coördineerden de voorstellen met elkaar, maar niet met andere landen) dwingen banken om hun eigen beleggingsactiviteiten te splitsen van die van hun klanten. De Europese Commissie plant al langer een vergelijkbare richtlijn, maar de Frans-Duitse unilaterale actie is ze nu voor.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 4 februari 2013

Doug Casey interviewt Peter Schiff over de rente, inflatie en goud!

We kwamen uit op een recente opname van twee legendes uit de financiële wereld – Doug Casey en Peter Schiff -  die een uitgebreid gesprek met elkaar voerden over de stand van het financiële systeem en de economie.

Zoals we beide heren kennen gaan ze geen ontwerp uit de weg en pakken ze uit met geweldige visies inzake de markten voor edelmetalen, de obligatiemarkten en de Fed, inflatie en zoveel meer…

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 4 februari 2013

Europese beurzen massaal in het rood door toenemende onzekerheid

De beurzen in Europa gingen vandaag, na het stevige herstel van de voorbije weken, sterk in het rood. Ze zijn het slachtoffer van winstnemingen, nu de politieke onzekerheid over Spanje en Italië weer toeneemt. De Spaanse beurs dook 3,77 procent lager, in Milaan ging de index zelfs 4,5 procent in het rood.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 4 februari 2013

Grieken claimen bezuinigingssucces

De harde bezuinigingsmaatregelen in Griekenland lijken hun vruchten af te werpen.

Het Griekse ministerie van financiën meldde maandag dat het begrotingstekort in 2012 is teruggebracht naar 6,6 procent.

In 2011 was dat nog 9,4 procent. Los van de rentekosten over de schuldenberg heeft de Griekse regering zelfs een bescheiden begrotingsoverschot geproduceerd van 434 miljoen euro.