EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 34946 tot 34950 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: woensdag 3 april 2013

Belastingtijdbom gepensioneerden

De effecten van de Wet Uniformering Loonbegrip (WUL) zorgt voor onrust in de Tweede Kamer. Oppositiepartijen vragen staatssecretaris Weekers (VVD) om opheldering over de inkomensongelijkheid die de WUL veroorzaakt. De eerste belastingschijf is per 1 januari 2013 voor 65-minners verhoogd van 33,1 naar 37 procent en voor 65-plussers van 15,2 naar 19,1 procent. Voor de werkenden in loondienst onder de 65 heeft dat echter geen gevolgen omdat de zvw-premie door de werkgever betaald wordt. Voor gepensioneerden en ZZP’ers gaat die vlieger niet op. Die blijven de zvw-premie zelf betalen. Het gevolg is dat over het (aanvullend) inkomen in de eerste schijf 3,9 procent meer belasting wordt betaald. Oppositiepartijen eisen van de staatssecretaris inkomenscompensatie. Dat is overigens best laat, het is immers al april.

De gevolgen van de WUL voor gepensioneerden is echter klein bier voor wat er de komende jaren nog te wachten staat. Op 17 februari 2012 stelde de staatssecretaris van Financiën Frans Weekers (VVD) de Commissie inkomstenbelasting en toeslagen in onder leiding van de NIBC bankier Kees van Dijkhuizen. De kern van de opdracht was om na te gaan of verschillende belastingfaciliteiten zouden kunnen worden afgeschaft teneinde een vlakke(re) tariefstructuur te realiseren. Ook een verschuiving van de belastingdruk van directe naar indirecte belastingen mocht daarbij betrokken worden en uiteraard moest het stelsel eenvoudiger worden. Dit alles onder de voorwaarde van budgettaire neutraliteit. Probleem is dat die budgettaire neutraliteit niet geldt voor gepensioneerden. Want wat is er aan de hand?

Lees verder op citareg.nl
Geplaatst op: woensdag 3 april 2013

EU bespreekt beëindiging steun aan Ierland

De Europese Unie is gesprekken begonnen met de Ierse overheid over de zogeheten exitstrategie, waarbij Ierland moet aangeven hoe het zijn eigen boontjes denkt te doppen.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: woensdag 3 april 2013

De toestand van de wereldeconomie in één oogopslag

Professor Nouriel Roubini van de New York University is voorzitter van Roubini Global Economics, was in een vorig leven hoofdeconoom van de Clintonadministratie en heeft ervaring bij het IMF, de Federal Reserve en de Wereldbank. Op Project Syndicate geeft ’Dr. Doom’ (Roubini verkiest zelf de bijnaam ‘Dr. Realism’) een kort overzicht van de economische problemen in de wereld.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: woensdag 3 april 2013

VS: armoede piekt

The number of Americans living in poverty has spiked to levels not seen since the mid 1960s, classing 20 per cent of the country’s children as poor.

It comes at a time when government spending cuts of $85 billion have kicked in after feuding Democrats and Republicans failed to agree on a better plan for addressing the national deficit.

Lees verder op co.uk
Geplaatst op: woensdag 3 april 2013

Vreugde of schrik: door storing heb je bij ING ineens een ander saldo

Door een grote storing bij de ING hebben veel mensen problemen met internetbankieren. Op Twitter en Facebook stromen veel berichten binnen over verkeerde saldi. Mensen zijn geld kwijt of hebben juist een hoger saldo ineens.

Vanmiddag was er al sprake van een storing. Het ING Webcare team meldt dat daardoor betalingen die dinsdag zijn gemaakt, woensdag nog niet op de rekening van de ontvanger zijn verschenen.

Lees verder op welingelichtekringen.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs