Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 34946 tot 34950
Bron: hln.be
Geplaatst: woensdag 13 februari 2013

VS en EU onderhandelen over 'grootste handelsdeal ooit'

De Europese Unie en de Verenigde Staten gaan onderhandelingen starten over een grootschalig vrijhandelsverdrag. Het akkoord moet de grootste bilaterale handelsdeal ooit worden, klinkt het vandaag. Gisterenavond had de Amerikaanse president Barack Obama in zijn State of the Union al bekendgemaakt dat de gesprekken op stapel stonden.

Bron: bnr.nl
Geplaatst: woensdag 13 februari 2013

Meldpunt: werkgevers die misbruik maken van crisis

Het meldpunt is een maand lang open, zowel voor leden als voor niet-leden, maakte de bond woensdag bekend.

“Vakantiedagen die worden ingehouden, werkkilometers die ineens voor eigen rekening zijn; onze bestuurders horen de gekste dingen'', zegt Piet Fortuin, vicevoorzitter van CNV Vakmensen. De bond hoopt door middel van het meldpunt beter in kaart te brengen waar zich problemen voordoen, zodat met de betreffende werkgevers een gesprek kan worden aangegaan.

Bron: eurobench.com
Geplaatst: woensdag 13 februari 2013

Record: werkloosheid Portugal blijft oplopen

LISSABON (AFN/BLOOMBERG) - De werkloosheid in Portugal is in het vierde kwartaal van het afgelopen jaar weer opgelopen. Dat blijkt uit cijfers die het Portugese statistiekbureau woensdag presenteerde. Voor de laatste 3 maanden van 2012 kwam het cijfer uit op 16,9 procent. Het kwartaal daarvoor was de werkloosheid nog 15,8 procent.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 13 februari 2013

Oosten importeert welvaart uit het Westen

Als gevolg van de toenemende vraag naar fysiek goud uit Azië stromen er steeds meer gouden munten en baren weg uit de VS, aldus MarketUpdate.

Reuters schrijft dat de private export van goud uit de VS in de maand december het hoogst was sinds september 2011. Er zou sprake zijn van een serieuze exodus van goud richting Aziatische markten.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 13 februari 2013

Valuta versus aandelen; Nominaal versus reëel

Met aandelenmarkten die blijven stijgen is het steeds meer de vraag wat deze stijging nu exact drijft. BofA-ML laat in zijn meest recente studie zien dat vooral de valutaprestaties een belangrijke drijfveer zijn voor de aandelenmarkten. Hoe sterker de valuta, hoe minder goed de aandelenmarkt presteert en vice versa. Deze inverse relatie is wellicht het best te zien in

Japan. De Nikkei steeg de afgelopen 3 maanden bijna 30%, terwijl de Japanse Yen ook al ruim 15% aan koopkracht inleverde.