Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 34951 tot 34955
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 19 februari 2013

Verenigde Staten evolueren in dezelfde richting als Griekenland

De voorpagina van Barron’s spreekt deze week boekdelen. Op die voorpagina staat president Barack Obama met als bijhorende tekst ‘Follow me, we can be like Greece’. Die titel is natuurlijk ironisch bedoeld, want het laatste dat de Amerikanen willen is om te worden als Griekenland.

Barron’s bedoelt eigenlijk dat als president Barack Obama zijn zin krijgt de Verenigde Staten in dezelfde onmogelijke situatie als Griekenland zullen belanden. In zijn laatste State of the Union speech vorige week concludeerde president Obama dat de “the State of our Union is stronger”. De vraag is alleen: sterker dan wie?

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 19 februari 2013

Danone gaat 900 banen schrappen

De Franse voedingsgroep Danone heeft aangekondigd dat ze ongeveer 900 banen gaat schrappen bij de managers en de administratie. Dat komt neer op een daling van 10 procent van de kaderfuncties.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: dinsdag 19 februari 2013

Piramidespel-economie

Ondernemen is waarde toevoegen. De overheid bepaalt of de waarde ook toegestaan is. Daarmee is het onderscheid tussen de legale bovenwereld en de criminaliteit gesteld en de almachtige overheid, die het goede met ons voor heeft, zal over de samenleving hoeden.

Maar we zijn de laatste jaren geteisterd door een aantal ontwikkelingen die ons doet twijfelen over dit simpele onderscheid.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 19 februari 2013

De 10 grootste leugens over de euro

Lars Seier Christensen, de topman van de Deense Saxo Bank, liet zich deze week erg negatief uit over de toekomst van de euro. Volgens Christensen ontbreekt er een Europees begrotingsbeleid, dat de eurozone nu opbreekt. Vooral Frankrijk baart hem zorgen. Dat land staat op de rand van een derde recessie in 4 jaar tijd en ook de werkloosheid staat op het hoogste punt sinds 1998: "De problemen die Frankrijk kent zijn dramatisch onderschat. Als ook dat land in een volledige crisis terechtkomt, dan is het over en uit met de euro, want zelfs Duitsland kan dat land onmogelijk redden", aldus Christensen.

Een aantal sites publiceert ondertussen de 10 grootste leugens die over de euro zijn verkondigd (vertaling):

Bron:
Geplaatst: dinsdag 19 februari 2013

Ondanks het feit dat de meeste landen in het Midden-Oosten hun munt gekoppeld hebben aan de dollar zouden ze hun goudreserves moeten uitbreiden, zo concludeert de Dubai International Financial Centre Authority. Door meer goud aan te houden kunnen landen hun reserves in dollars afschermen tegen volatiliteit in de wereldwijde valutamarkt.