Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 34976 tot 34980
Bron: duurzaambedrijfsleven.nl
Geplaatst: maandag 18 februari 2013

Container perst afval met zonne-energie

Door afval samen te persen met zonne-energie zorgt CompriCon dat containers minder vaak geleegd hoeven te worden. En dat scheelt CO2-uitstoot.

Voor in de kleinere straten in Amsterdam-Oost is het af en toe dringen geblazen: vuilniswagens legen de containers waar bewoners hun afval in storten, blokkeren ze de doorgang, scheren rakelings langs de auto’s en blazen ondertussen flink wat CO2 uit.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 18 februari 2013

'Leeuwen, door ezels geleid'... Hoe technocraten de economische groei in Europa verwoestten

De Franse econoom en financier Charles Gave publiceerde in 2000 een pamfletair essay onder de titel ‘Des Lions menés par de ânes’ (‘Leeuwen geleid door ezels’). Daarin voorspelde hij dat Spanje te veel huizen zou bouwen, Frankrijk te veel ambtenaren zou rekruteren en Duitsland te veel fabrieken zou krijgen. 'Ik had liever ongelijk gehad,' schrijft Gave op de website van het Institut des Libertés, waar hij in één grafiek laat zien hoe Europese technocraten de economische groei in Europa tot volledige stilstand brachten.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 18 februari 2013

Column Kees de Kort | Nederland als belastingparadijs

"De G20 heeft gepraat over begrotingstekorten en belastingparadijzen, zoals Nederland. Creatief met belasting omgaan begint nu op de agenda te komen van de G20."  De 20 machtigste economieën ter wereld beginnen zich af te vragen of ze niet iets moeten doen aan landen die bedrijven helpen belasting te ontduiken. Misschien maar goed dat Nederland er niet bij was deze keer.Maar die bedrijven zijn niet de schurken: “De slimste mannetjes van de klas zitten bij die advocatenkantoren en die weten feilloos gebruik te maken van regels. Wij, de regering en het parlement hebben regels gemaakt die goed uitpakken voor het internationale bedrijfsleven.”

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 18 februari 2013

De kosten voor het redden van Europese banken

Die Welt heeft een overzicht gemaakt van alle kosten die verschillende landen gemaakt hebben voor het overeind houden van banken in de Eurozone. In totaal is er al bijna €299 miljard uitgegeven om het banksysteem overeind te houden en het is onwaarschijnlijk dat het bij dit bedrag zal blijven.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 18 februari 2013

'Hoge olieprijs slecht voor economie'

Dat zei hoofdeconoom Fatih Birol van het Internationaal Energie Agentschap (IEA) maandag. ''De huidige prijs van ongeveer 118 dollar per vat (Brent) baart me zorgen'', zei Birol.

Hij schat dat de kosten voor Europa om olie te importeren stijgen naar 500 miljard euro.