Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 34986 tot 34990
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 12 februari 2013

James Rickards: Valutasysteem op weg naar catastrophe

James Rickards, auteur van Currency Wars: The Making of the Next Global Crises, zegt dat de huidige valutaoorlog al bezig is sinds 2010. Na de monetaire versoepeling van de Fed, zijn landen als Brazilië, Zwitserland en Japan mee op de kar gesprongen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 12 februari 2013

Yen blijft maar verzwakken, Euro krabbelt weer recht

Vanmorgen tuimelde de Yen verder van zijn voetstuk, de hottest currency trade in de wereld maakte tov de dollar de scherpste duik in weken. In de sessies voordien was de Yen weer wat aangetrokken, maar dat bleek niet meer te zijn dan een pullback in een downtrend.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 12 februari 2013

Besparingen in Amerika? Even in perspectief plaatsen

Austerity, of het doorvoeren van besparingen, is een modewoord geworden de laatste jaren. Gezien de Amerikaanse overheidsuitgaven dalen ten opzichte van het bbp, wordt aangenomen dat Amerika al bezig is met zijn besparingspakket. Maar dit kan best met een korrel zout genomen worden, zegt Pragcap.

Paul Krugman ziet het als volgt: 

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 12 februari 2013

Dalende euro helpt Spanje en Italië geen stap verder

Volgens Mike Shedlock gaat de herbalancering van Europa de verkeerde kant op. In 2012 had Duitsland zijn grootste handelsoverschot in 60 jaar. Dit onderstreept de verkeerde houding van de Duitsers doordat ze de Zuiderse landen blijven beconcurreren en hiermee een oplossing voor de euro in de weg staan.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 12 februari 2013

Goud verhuist van West naar Oost

In december heeft Amerika voor in totaal $4 biljoen aan fysiek goud geëxporteerd. Dat was het grootste bedrag aan edelmetaal sinds september 2011, toen de prijs in dollars een record bereikte van $1.920 per troy ounce. Het goud gaat voor het grootste gedeelte naar Azië, Hong Kong alleen nam de helft van het Amerikaanse goud af.