Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 34991 tot 34995
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 4 februari 2013

Handelaren in Dubai weren Turkse goudbaren

Handelaren in Dubai weren goudbaren die afkomstig zijn van Turkse smelterijen. Het goud wordt namelijk in verband gebracht met de leveringen van gas uit Iran naar Turkije. Turkse afnemers betalen voor het gas met lira, waar Iraanse handelaren goudbaren mee kopen. Die goudstaven worden in Dubai weer verkocht voor euro's en dollars, sterke valuta waar Iran een nijpend tekort aan heeft.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 4 februari 2013

Bill Gross: "Amerikaanse economie op weg naar vernietiging"

Volgens Bill Gross van obligatiebelegger Pimco stevent de Amerikaanse economie af op een ramp. Met de Dow Jones op 14.000 punten en goede bedrijfswinsten zou je dat niet zeggen, maar waar Gross naar kijkt is de enorme schuldenberg op publiek en privaat niveau. Er is $20 aan krediet nodig voor elke $1 stijging in het GDP. Dat zal op termijn onhoudbaar zijn.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 4 februari 2013

Silver Wheaton is een koopje

Silver Wheaton is een van de bedrijven die je moet hebben als je gelooft in een heropleving van de goud- en zilveraandelen.

Seeking Alpha maakte een analyse en kwam tot de conclusie dat Silver Wheaton interessant is aan de huidige prijzen.

Silver Wheaton is een streaming company. Dat wil zeggen dat het zilvermijnen voorziet van de nodige financiering voor dat de mijn in productie gaat. In ruil krijgt Silver Wheaton een deel van de productie tegen een vooropgestelde prijs. Het kan dat zilver dan tegen een hogere prijs verkopen en zo de winst op zak steken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 4 februari 2013

China verhoogt dit jaar nog goudreserves tot 3 %

Volgens BullionStreet verhoogt China dit jaar nog zijn goudreserves van 2 % van zijn buitenlandse valutareserves naar 3 %. Het blijft hiermee nog ver achter op Westerse landen maar het maakt daarmee verder werk van de diversificaties van zijn valutareserves.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 4 februari 2013

“Het vet is van de soep op Wall Street”

We bevinden ons opnieuw in een risk-on situatie, waarbij de investeerders zich niet meer bewust zijn van mogelijke wolfsijzers en schietgeweren die zich op hun weg bevinden. ‘The only way is up now’, zo luidt de slogan. Maar niet iedereen hoort thuis in het kamp van de optimisten.

Byron Wien bevindt zich duidelijk in het andere kamp. De vice chairman van Blackstone Advisory Partners is niet de eerste de beste, hij heeft zich een reputatie opgebouwd als één van de meest accurate voorspellers op de beurs van Wall Street. Vooral zijn markt timing is merkwaardig goed.