Nieuws / Artikelen met het woord

57310 artikelen gevonden. Artikel 34996 tot 35000
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 4 februari 2013

Duitse oppositie dreigt met no-bailout voor Cyprus

De Duitse Sociaaldemocratische oppositiepartij SPD dreigt roet in het eten te gooien voor een bailout van Cyprus. De partij legt strenge eisen op tafel voor Cyprus wil het mee akkoord gaan voor een bailout. Angela Merkel heeft de steun van het SPD nodig om een mogelijke bailout goed te keuren.

Tot nu toe is de SPD steeds mee gegaan in het verhaal van Merkel. Maar de Duitse media hebben van Cyprus een soort Russisch belastingparadijs gemaakt. Dit heeft ervoor gezorgd dat de Duitsers terughoudend zijn voor een bailout van Cyprus. En het SPD eist nu forse hervormingen in Cyprus alvorens zij hun fiat geven.

Bron: beurs.nl
Geplaatst: maandag 4 februari 2013

EUR/USD terug naar onder 1,30

Onverwacht kwam die stijging van de waarde van de euro niet, zoals ik al eerder betoogde. 

Een van de structurele redenen voor de sterkte van de euro ten opzichte van de Amerikaanse dollar de laatste maanden en zelfs langer, schuilt in het verschil tussen het beleid van de Europese Centrale Bank (ECB) en dat van de Amerikaanse Fed.

Natuurlijk, beide centrale banken voeren een ongekend ruim monetair beleid. Het monetaire beleid in de eurozone is echter relatief gezien krapper dan in de Verenigde Staten. De ECB-rente bedraagt 0,75 procent; die van de Fed al een geruime tijd 0 procent. Bovendien koopt de maandelijks voor tientallen miljarden dollars staatsobligaties op, terwijl de ECB daar veel meer terughoudend in is.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 4 februari 2013

Grieken kunnen hun energiefactuur niet meer betalen

In de NY staat een artikel over de gevolgen van de massale besparingen in Griekenland. Een van de maatregelen was om de belasting op stookolie te verhogen. Hierdoor is de energiefactuur in Griekenland fors gestegen en kunnen vele Grieken deze niet meer betalen. Ze gaan dan hout sprokkelen om zo hun huis te verwarmen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 4 februari 2013

Pensioenfondsen doen het opnieuw goed

De Belgische pensioenfondsen, de zogenaamde tweede pijler, hebben het afgelopen jaar een gemiddeld rendement van 12,3 procent geboekt. Dat is het op één na beste resultaat van de afgelopen vijf jaar. In 2011 was er nog een negatief rendement van -0,7 procent.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 4 februari 2013

Fed zal ‘Collateral Financial Damage’ aanrichten

De Fed blijft aan een razendsnel tempo geld drukken, in een verwoede poging om de economie in de US opnieuw op het juiste pad te krijgen. De ingreep is geen onverdeeld succes, zoals nogmaals bleek uit het werkloosheidsrapport voor de maand januari dat vorige vrijdag werd bekendgemaakt.

Joe Lavorgna, chief economist bij Deutsche Bank, vreest dat de Fed ‘Collateral Financial Damage’ zal aanrichten zodra de rente eventueel zou gaan stijgen. Lavorgna windt er geen doekjes om: de centrale bank heeft de gaspedaal veel te ver ingeduwd.