Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 36 tot 40
Bron: Geotrendlines
Geplaatst: zondag 3 december 2017

Rusland leent in Chinese yuan vanwege sancties

Het Russische Ministerie van Financiën overweegt voor het eerst obligaties in Chinese yuan uit te schrijven, zo meldt Bloomberg. Het zou gaan om een bedrag van 6 miljard yuan, wat omgerekend iets meer dan $900 miljoen is. De belangrijkste reden waarom Rusland obligaties in yuan uitgeeft is de verslechterde relatie met de Verenigde Staten, waardoor de afhankelijkheid van dollars een potentieel risico is geworden.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: zondag 3 december 2017

Oorlog in Syrie is als een fopkaars

Bij verjaardagen wordt wel eens een gebak aangedragen met daarop kaarsen die door de jarige in één adem uitgeblazen moeten worden. Voor de grap gebruikt men soms kaarsen die, wanneer ze uitgeblazen zijn telkens opnieuw beginnen te branden. Heel leuk. Zo lijkt de Syrische oorlog te zijn en zo voelen wij het hier aan. Het oorlogsvuur brandt evenwel niet vanzelf, het wordt hier telkens opnieuw bewust aangestoken. En leuk is het allerminst.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: zaterdag 2 december 2017

Oostenrijk repatrieert 35 ton goud

De Oostenrijkse centrale bank heeft dit jaar in totaal 35 ton goud uit Zurich en Londen teruggehaald, zo verklaarde de woordvoerder van de centrale bank tegenover wien.orf.at. Samen met de 15 ton in 2015 en nog eens 15 ton in 2016 heeft de centrale bank in totaal al 65 ton van het edelmetaal teruggehaald.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: zaterdag 2 december 2017

Zuid-Koreaanse bank gaat opslag Bitcoin aanbieden

De Zuid-Koreaanse Shinhan Bank wil haar klanten de mogelijkheid bieden om Bitcoin veilig op te slaan, zo meldt Bloomberg. De bank voert met verschillende bedrijven gesprekken voor de ontwikkeling van een nieuw platform, waarop gebruikers hun zogeheten wallet met virtuele munten veilig kunnen bewaren. De verwachting is dat deze nieuwe dienst halverwege volgend jaar gelanceerd kan worden.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 30 november 2017

Nederlanders kopen voor bijna 100 miljoen aan Bitcoin

Bitcoin is booming, ook in Nederland wordt er volop geïnvesteerd in Bitcoin. Uit een analyse van 44.000 transacties die in de eerste drie kwartalen van 2017 zijn gedaan via BTC Direct,werd voor ruim € 25 miljoen aan bitcoins aangekocht tegen een gemiddelde aankoopkoers van € 2300.

Met de huidige koers van circa € 9500 vertegenwoordigen deze bitcoins inmiddels een waarde van bijna 100 miljoen euro.