Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 351 tot 355
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 23 oktober 2017

Trump 20% armer op een jaar

Het vermogen van de Amerikaanse president Donald Trump is op één jaar tijd met 600 miljoen dollar gekrompen. Trump, die zijn rijkdom vooral heeft opgebouwd in onder meer de vastgoedsector en de entertainmentindustrie, zou nu nog over een fortuin van 3,1 miljard dollar beschikken.

Dat blijkt uit een rapport van het magazine Forbes. Trump staat in de ranglijst van de vierhonderd rijkste Amerikanen inmiddels op een 248ste plaats. Vorig jaar rond stond hij nog als 156ste gerangschikt.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 23 oktober 2017

Boven de economie hangt een gitzwarte wolk: de globale schuldenberg

De wereldeconomie bevindt zich na vele magere jaren opnieuw in een staat van genade. De Amerikaanse economie groeit al 100 maanden zonder onderbreking. Dat is sinds 1854 maar twee keer eerder gebeurd. De aandelenbeurzen zetten record na record neer. In de VS en Duitsland flirt men zelfs met full employment.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 23 oktober 2017

Trump herbevestigt Amerikaanse steun voor schuldverlichting Griekenland

De Amerikaanse president Donald Trump heeft opnieuw bevestigd dat de Verenigde Staten voor een schuldverlichting voor Griekenland zijn. Dat heeft hij gezegd na een ontmoeting met de Griekse premier Alexis Tsipras in het Witte Huis.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 23 oktober 2017

Onafhankelijkheid: na Catalonië… een Brits eiland

Canvey Island ligt in het estuarium van de Theems en is door een reeks kreken van de Britse wal gescheiden. De bewoners van het eiland verdragen echter steeds minder dat de beslissingen over hun leven worden genomen door beleidsvoerders op het Britse vasteland.

Canvey riep ook in de jaren zeventig en tachtig van de voorbije eeuw al eens op tot onafhankelijkheid. Het eiland, met een oppervlakte van ruim achttien vierkante kilometer en veertigduizend residenten, is slechts met twee wegen met het Britse vasteland verbonden.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 23 oktober 2017

‘ECB wil stimulus met 9 maanden verlengen’

De Europese Centrale Bank (ECB) overweegt om zijn stimulusprogramma met negen maanden te verlengen. Daarover lijkt volgens het persbureau Reuters bij de bestuurders van de Europese bankregulator een groeiende consensus te kunnen worden opgetekend.