Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 351 tot 355
Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 30 augustus 2017

Van Euroscepsis, de dingen die voorbijgaan

De Franse president Emmanuel Macron is in wezen de verpersoonlijking van het nieuwe Europese elan. Al helpt natuurlijk dat het economisch wat beter gaat en de politieke onzekerheid is afgenomen, zegt macro-econoom Kees de Kort.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 30 augustus 2017

Is de Bitcoin de bubbel aller bubbels? Een bloedstollende grafiek…

Een aantal beleggers gebruikten de raketlancering van Pyongyang maandagnacht als excuus om nog meer geld in Bitcoin te steken, waardoor de traditioneel al sterke vraag naar de cryptomunt in Azië verder toenam. Dat zorgde alweer voor een nieuw record, waardoor de munt nu met de grens van 4.700 dollar flirt.

Op onderstaande grafiek van Bespoke Premium wordt het succes van de Bitcoin vergeleken met dat van andere activa waarvan de waarde uiteindelijk zou worden gedecimeerd. Naast de cryptomunt werd gekeken naar de techbubbel (1994), de biotechbubbel (2009) en de bouwbubbel (2000).

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 30 augustus 2017

Terwijl er in het Westen terecht veel aandacht is voor Houston, voltrekt zich in Azië een grotere ramp

Mumbai, met drie keer meer inwoners dan Houston en z’n satellietsteden, werd gisteren getroffen door bijzonder zware moessonregen. Ook andere delen van India en Nepal en Bangladesh kampen al twee maanden met moessonregens, die zwaarder zijn dan normaal en langer aanhouden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 30 augustus 2017

Berlusconi wil terug naar de Lire

Silvio Berlusconi, de voormalige politieke leider van Italië, heeft het gehad met de euro. Hij vindt dat zijn land terug moet keren naar een soort nieuwe lire. Het idee van een parallelle munt in de Eurozone wint zo steeds verder terrein. Eerder stelde ook econoom Geert Noels dit idee niet ongenegen te zijn.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 30 augustus 2017

Merkel steunt Macrons plan om eurozone te verdiepen

Eén minister van Financiën voor heel de eurozone, die in Brussel z’n kantoor zou krijgen, bij de Europese Commissie. Dat is waar Emmanuel Macron van droomt, dat kondigde hij al langer aan. Maar op haar jaarlijkse persconferentie sprak Angela Merkel haar steun uit voor dat idee. En als Merkel spreekt, dan luistert de rest van Europa aandachtig.