Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 35001 tot 35005
Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 2 februari 2013

Kijk op de week

Deze week staat Amerika en de valutaoorlog centraal. The American Dream lijkt stilaan een nachtmerrie te worden. Zoals eerder al aangegeven hebben Europa en Amerika met een totaal andere aanpak de financiële crisis bestreden. Europa koos voor zware besparingen, Amerika koos voor massaal geld te printen. Tot voor kort leek Amerika de juiste keuze gemaakt te hebben. Maar is dit nog zo?

In het 4e kwartaal 2012 kromp de Amerikaanse economie met 0,10 %. Er waren in dat kwartaal voor $ 165 miljard aan stimuli en in het totaal werden er $ 312 miljard extra schulden gecreëerd (dit is inclusief die stimuli). Dit resulteerde in

Bron: co.uk
Geplaatst: zaterdag 2 februari 2013

Record: Argentinië krijgt als eerste land ooit censuur status van IMF vanwege CPI gegevens

The IMF Executive Board found that Argentina's efforts to meet its demands for better GDP and inflation data have "not been sufficient. As a result, the Fund has issued a declaration of censure against Argentina."

The censure decision opened the way to Argentina possibly losing its voting rights at the IMF, or even losing it membership, AFP reported.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 2 februari 2013

Marc Faber: De markten zullen het beleid van de centrale banken afstraffen

De langdurige monetaire versoepeling door de centrale banken zal vroeg of laat een accident veroorzaken, ofwel bij de obligaties ofwel bij de aandelen. Dat zegt Marc Faber in een interview met CNBC

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 2 februari 2013

“Oude wijn in nieuwe zakken”

Het nieuwe jaar is in de US gestart zoals het oude is geëindigd: de tewerkstelling groeide in januari, maar niet aan een voldoende hoog tempo om de werkloosheid noemenswaardig te doen dalen. De nonfarm payrolls groeiden in de eerste maand van het jaar met 157.000.

De werkloosheid nam echter opnieuw toe: 7,9 % in plaats van 7,8 %. Dit nieuws zal niet volstaan om de Fed er toe te brengen haar monetaire politiek te herzien. De januari-cijfers waren maar zus-en-zo, maar daar stond dan wel tegenover dat die voor oktober en november door het Bureau of Labor Statistics naar boven werden aangepast.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 1 februari 2013

Slechte studentenleningen swingen de pan uit in Amerika

In Amerika leven nog veel jongeren in de hoop dat ze via studies aan een goede, goed betaalde job kunnen geraken. Ze zijn daar zelfs voor bereid om zich in de schulden te steken.  Door de slechte economische toestand, is het moeilijk om een job te vinden en deze lening terug te betalen.