Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 35001 tot 35005
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 12 februari 2013

Jim Rogers: ‘Nieuwe bull market? Vergeet het!’

Jim Rogers gaf de optimisten op CNBC weerwoord over de aanhoudende beursrally. Volgens Rogers is de hausse vooral gestuwd door het monopoly geld van de centrale banken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 12 februari 2013

Obligaties in de gevarenzone!

Beleggers in obligaties genieten al meer dan 30 jaar van een enorme stierenmarkt. De daling van de rentevoeten begon in 1981 en duurt onverminderd voort. Als de rentevoet daalt, stijgt de waarde van de obligatie. Maar de huidige rentevoeten kunnen niet veel verder dalen aangezien ze al zo laag staan. En daar schuilt het grote gevaar.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 12 februari 2013

Ook Midden-Oosten cumuleert goud

Ondanks het feit dat de landen uit het Midden-Oosten hun munt koppelde aan de dollar, raadt de Dubai International Financial Centre Authority toch aan dat de landen hun goudreserves nog verhogen volgens BullionStreet.

Dit zal de landen beschermen tegen de volatiliteit op de valutamarkten.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 12 februari 2013

Column Kees de Kort | Heldenbaar in grauwe zee van middelmatigheid

Om de Amerikaanse arbeidsmarkt op peil te houden is kennelijk meer nodig. "Dat is geen nieuws voor de luisteraars van BNR. Ook is er geen nieuws over het herstelverhaal. Helaas neemt het aantal Amerikanen dat gebruik moet maken van voedselbonnen nog altijd toe: het zijn er nu 40 miljoen. En dan zijn er mensen die tegen me zeggen: In de VS gaat het binnenkort beter."Mijn goede vriend François uit Frankrijk heeft ook een duit in het zakje gedaan. Toevallig is er eind deze week een G20-bijeenkomst in Rusland. Dan zullen de valuta-ontwikkelingen ook weer op de agenda staan. Er zullen niet heel veel afspraken gemaakt worden, maar erover gepraat worden, dat zal er zeker."Hollande mag een vriend van Kees zijn, Jens Weidmann van de Bundesbank is een regelrechte held voor hem. "Een heldenbaar in grauwe zee van middelmatigheid. Jens praat ook over valuta's. Hij zegt: jongens, laten we niet proberen die valuta's te devalueren. Moeten we niet doen, heeft geen zin, devaluatiewedlopen leiden tot niks'."  Het enige juiste antwoord. Monetaire autoriteiten zijn er immers niet voor de valuta's, maar voor de bestrijding van de inflatie.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 12 februari 2013

Spaanse bedrijfswereld gepikeert over reddingsplan

Tot dusver gold de Spaanse bedrijfswereld als één van de belangrijkste pleitbezorgers voor het aanvragen van een reddingsplan voor het land. Uitgangspunt was dat alles beter was dan de huidige onzekerheid, die zwaar op het business klimaat woog.