EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 35011 tot 35015 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: dinsdag 2 april 2013

Machtsgreep ‘elite’ nadert voltooiïng

Nadat hij ook al de hand had gehad in de financiële paniek van 1893 en 1901 verspreidde JP Morgan in 1907 het gerucht dat vele kleine private banken in de problemen waren. De rekeninghouders raakten in paniek en begonnen hun geld van de banken te halen. De banken moesten, om overeind te blijven, enorme hoeveelheden geld lenen. Eerst van mensen als Morgan en JD Rockefeller, en na 1913 van de in dat jaar opgerichte Federal Reserve. In 1920 nam de Federal Reserve het ‘wijze’ besluit om alle gegeven leningen in één keer terug te vorderen. De meerderheid van de kleine en middelgrote banken in de VS en in West-Europa ging daardoor failliet, vele productiebedrijven met zich meesleurend. In de puinhopen werden vele noodlijdende banken en bedrijven en de bijbehorende goederen opgekocht door de grotere banken. Het was een klap die de wereldeconomie niet meer te boven kwam en die uiteindelijk voerde naar de Tweede Wereldoorlog en de totale machtsgreep van de centrale banken in de VS en Europa.

Lees verder op gewoon-nieuws.nl
Geplaatst op: dinsdag 2 april 2013

Opkomende economieën dumpen euro; ook dollarverkeer wordt omgeleid

Centrale banken in opkomende economieën verkochten in 2012 ruim 45 miljard euro’s, het equivalent van 8% van hun valutareserves. Dat blijkt uit cijfers van het Internationaal Monetair Fonds (IMF). De eenheidsmunt is nog goed voor 24% van de totale valutareserves van deze landen, het laagste niveau sinds de introductie in 2002 en ruim 7% minder dan bij zijn piek van 31% in 2009. Ter vergelijking, de opkomende economieën houden zo’n 60% van hun reserves in dollars aan. De euro wordt voornamelijk vervangen door Australische dollars en door munten uit opkomende economieën zelf.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: dinsdag 2 april 2013

Cyprus wil meer tijd van trojka

De Cypriotische overheid wil meer tijd krijgen van de trojka om een primair begrotingsoverschot te realiseren.

De Cypriotische overheid wil meer tijd krijgen van de trojka om een primair begrotingsoverschot te realiseren.

Het land kreeg al een jaar extra de tijd, tot 2017, maar zal in de onderhandelingen met de inspecteurs van de EU, de ECB en het IMF aansturen op een verdere verlenging tot 2018.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: dinsdag 2 april 2013

Europese Unie heeft haar 2 belangrijkste principes zonder boe of ba overboord gegooid

Er wordt vaak gezegd dat Cyprus een game-changer is geweest, maar naarmate de tijd verstrijkt wordt steeds pijnlijker duidelijk dat dit inderdaad het geval is. Binnenkort hopen we te vernemen wat er precies is gebeurd, op dit moment kunnen we alleen maar gissen dat er ‘iets’ in het raderwerk van de EU is beland.

Die Europese Unie heeft haar 2 belangrijkste principes zonder boe of ba overboord gegooid. Nochtans waren het deze 2 principes die tot dusver gehanteerd werden om de 17 landen van de Eurozone bij elkaar te houden. In dat verband was ook de Draghi-put uitermate belangrijk.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 1 april 2013

Rijk, rechts en radeloos. Jort Kelder over de crisisheffing

“De zogeheten ‘crisisheffing’ (over lonen boven 150.000 euro) was ook mij niet ontgaan. Of ik maar even, met terugwerkende kracht, 16 procent extra werkgeverslasten wil afdragen over het dienstverband van mijn enige werknemer… ikzelf. De crisisheffing komt bovenop de 162.256 euro inkomstenbelasting en 59.849 euro winstbelasting die ik in 2012 al gireerde aan de Ontvanger der Rijksbelastingen.”

Ondernemers betalen zich blauw aan de verzorgingsstaat, aldus Kelder. Maar wat krijgen ze er eigenlijk voor terug? “Voor hen, van de grootindustrieel tot de zzp’er, vormt de verzorgingsstaat een vaag fata morgana. Aan die bron laven zij zich niet. Gaat het ze goed, dan betalen ze de hoofdprijs. Maken ze verlies, dan boeken ze af en beginnen ze opnieuw. Op zich niets mis mee. Ondernemen is niet voor sissy’s en gedijt bij creatieve destructie. Maar zoals een belegger in ruil voor risico rendement eist, zo willen Hollandse ondernemers iets terug van de verzorgingsstaat die hun eerst uitzuigt en daarna uitspuugt.”

Lees verder op nrc.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs