EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
69
kliks
36
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 35011 tot 35015
Geplaatst op: maandag 4 maart 2013

Letland wil ook de euro en vraagt formeel om toetreding

Letland heeft formeel om toetreding tot de eurozone gevraagd. Het Baltische EU-land hoopt volgend jaar het achttiende land in de muntunie te worden. Letland voldoet aan de voorwaarden voor toetreding, maar een meerderheid van de Letlanders is tegen toetreding.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: maandag 4 maart 2013

Japanse monetaire politiek heeft bocht van 90° genomen

Een verrassing was het niet, want het nieuws was al eerder uitgelekt. Haruhiko Kuroda, de gedoodverfde kandidaat, wordt de nieuwe gouverneur van de Japanse centrale bank. Van Kuroda wordt verwacht dat hij zonder morren de door regering uitgevoerde strategie zal volgen.

De Japanse monetaire politiek heeft een bocht van 90° genomen na de verkiezingen die in december van vorig jaar werden gehouden. Premier Shinzo Abe heeft de dure eed gezworen om komaf te maken met de deflatie, de Japanse economie moet eindelijk weer groeien.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: maandag 4 maart 2013

Surrealistische Chinese spooksteden (video)

We have written about China's ghost towns — neighborhoods with massive new buildings not inhabited by any people.  Many see this as the clear evidence of overbuilding and a housing bubble.

Some economists, like Yale's Stephen Roach has said, however, that China's modernization is "the greatest urbanization story the world has ever seen," and that these ghost cities will soon become "thriving metropolitan areas."

Lees verder op businessinsider.com
Geplaatst op: maandag 4 maart 2013

Werkloze jongere steeds hoger opgeleid

Jongeren die op zoek zijn naar een baan zijn steeds vaker hoogopgeleid. Vorig jaar is het aantal werkloze jongeren onder de 27 jaar met een hbo of universitaire opleiding verdubbeld.

Dit blijkt maandag uit cijfers van het UWV. Eind vorig jaar waren er ruim 71.000 jongeren die bij de uitkeringsinstantie staan geregistreerd als werkzoekend.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: maandag 4 maart 2013

ISM positief, maar de bouw slabakt in de VS

The Institute for Supply Management (ISM) kwam deze keer met goed nieuws: de index van ‘national factory’ (letterlijk vertaald: ‘het nationale bedrijf’, maar een betere vertaling is ‘de Amerikaanse bedrijfswereld’) steeg in februari aan het snelste tempo in 2 ½ jaar.

Daarmee kwam deze belangrijke index duidelijk hoger uit dan algemeen was aangenomen. Bovendien was het bereikte niveau het hoogste sinds juni 2011. De ISM-index verslapte in de 2de helft van vorig jaar en viel in november door de zware storm die de US teisterde zelfs terug in het rood.

Lees verder op Beurs.com

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs