Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 35021 tot 35025
Bron: reuters.com
Geplaatst: vrijdag 1 februari 2013

Italiaanse bankschandaal breidt zich uit: 5 banken genoemd

Italian prosecutors are investigating derivatives trades made by the country's largest banks, judicial sources said on Friday, as the scandal involving the troubled Monte dei Paschi appeared to spread to other lenders.

Dozens of people at Monte dei Paschi, UniCredit, Intesa Sanpaolo, BNL and Credem are being investigated by a court in Trani, Italy, for suspected usury and fraud related to derivatives contracts signed by the banks, the sources said. (Reporting by Vincenzo Damiani in Bari. Writing by Steve Scherer.)

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 1 februari 2013

Byron Wien waarschuwt voor een beurscorrectie: “De cijfers zullen tegenvallen”

Byron Wien, een van de meest gerespecteerde marktstrategen op Wall Street, is helemaal niet zo opgewekt over de markten als veel van zijn collega’s. Volgens Wien stijgt de beurs momenteel omdat beleggers geen andere keuze hebben met het monetaire beleid van de Fed.

Maar binnenkort zullen de bedrijfscijfers terug bovendrijven en die gaan volgens Wien tegenvallen. Het jongste BBP-cijfer in de VS was ronduit slecht en dat voorspelt niet veel goeds.

Bron: rt[z]
Geplaatst: vrijdag 1 februari 2013

Historische klap voor gepensioneerden

Voor het eerst in de geschiedenis gaat een aantal grote pensioenfondsen de pensioenuitkeringen verlagen. De zwaarste klappen vallen bij de oud-metaalwerkers. Het Pensioenfonds Metaal en Techniek (PMT) kort de uitkering vanaf april met 6,3 procent en het Pensioenfonds van de Metalelektro (PME) met 5,1 procent.

[...]

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: vrijdag 1 februari 2013

DNB: Bankrun dreigde meerdere keren bij SNS

SNS Reaal werd de afgelopen tijd meerdere keren bedreigd door een bankrun, na berichten over de crisis bij de bank in media. Op sommige dagen werd 0,5 miljard tot 1 miljard euro per dag aan spaargeld weggehaald.

Dat zei directeur Toezicht Jan Sijbrand van De Nederlandsche Bank vrijdag in een toelichting op het besluit om SNS te nationaliseren. Door het weghalen van spaargeld zat er bijna geen kapitaal meer in de bank, aldus Sijbrand.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 1 februari 2013

'Onzekerheid pensioenen in 2014 heel groot'

De onzekerheden rondom de Nederlandse pensioenen zijn momenteel erg groot. Door de rente en beleggingsresultaten is het nog onduidelijk of veel fondsen per 2014 moeten korten op de pensioenen.

 Dit laten de pensioenbestuurders van de twee grootste pensioenfondsen in Nederland, ABP (2,8 miljoen deelnemers) en Zorg&Welzijn (2 miljoen deelnemers) los van elkaar weten aan NU.nl.