Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 35026 tot 35030
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 12 februari 2013

Kort nieuws van de dag

Sinds 2009 is het pensioen van de Griekse volksvertegenwoordigers geleidelijk met ongeveer de helft afgebouwd, zo deelt het Griekse ministerie van Financiën mee. De zware besparingen in Griekenland knabbelen ook aan het appeltje voor de dorst van de leden van het parlement. Een gepensioneerde volksvertegenwoordiger ontvangt nu maandelijks 1.975,96 euro. Vier jaar eerder was dat nog 3.866,16 euro. (

Meer dan 100.000 Ieren zijn redden van banken beu

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 12 februari 2013

Mijnbouwer Xstrata produceert record aan steenkool, nikkel en zink

Het Brits-Zwitserse mijnbouwbedrijf Xstrata heeft vorig jaar een recordhoeveelheid steenkool voor kolencentrales uit de grond gehaald, geholpen door de opening van nieuwe mijnen en de heropening van bestaande mijnen. Ook de nikkel- en zinkproductie steeg naar recordhoogtes. Dat maakte 's werelds grootste steenkoolproducent vandaag bekend.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 12 februari 2013

De groei van de Chinese economie vanuit de ruimte

Op de website van de NOAA staat serie ruimtefoto's van China, gemaakt tussen 1992 en 2010. De foto's zijn als een kort filmpje aan elkaar geplakt en laten de razendsnelle groei zien van de Chinese economie. Ook buurlanden als Zuid-Korea en Taiwan maakten een stormachtige economische groei door.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 12 februari 2013

"Nikkei moet eind maart op 13.000 punten staan"

De Japanse minister Akira Amari van Economische Zaken heeft gezegd dat de Nikkei index eind maart op 13.000 punten moet staan. Dat betekent dat de beurs nog 17% moet stijgen. Het feit dat ministers hun mening ventileren over de aandelenmarkt is sowieso opmerkelijk, maar het past allemaal perfect bij een valutaoorlog.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 12 februari 2013

De post-crisis wereldeconomie zal worden gekenmerkt door grote onevenwichten

Veel waarnemers geloven dat de wereldwijde onevenwichten die karakteristiek waren voor de economie in de jaren voor het losbreken van de crisis van 2008 zijn verdwenen. Niets is echter minder waar. Deze onevenwichten zijn er nog steeds, zij het in wat gematigdere vorm.