Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 35031 tot 35035
Bron: ad.nl
Geplaatst: vrijdag 1 februari 2013

Begrotingstekort en staatsschuld krijgen flinke knauw

De nationalisatie van SNS Reaal heeft negatieve gevolgen voor de financiële positie van de overheid. Dat blijkt uit informatie die het ministerie van Financiën vrijdag verstrekte.

Het overheidssaldo verslechtert door de reddingsoperatie in 2013 met 0,6 procent. De staatsschuld loopt met 1,6 procent op. De kosten voor de Staat van de nationalisatie bedragen 3,7 miljard euro. Daarnaast worden voor 1,1 miljard euro aan leningen verstrekt en voor 5 miljard euro aan garanties.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 1 februari 2013

Nationalisatie SNS, bankrun, kosten: €3,7 miljard

De bank en verzekeraar SNS Reaal is nu van ons allemaal. Zoals we al hadden gedacht was er de afgelopen weken een stille bankrun gaande. Doordat steeds meer Nederlanders hun spaargeld bij SNS vandaan haalde,  zat er bijna geen kapitaal meer in de bank. De Nederlandsche Bank liet weten dat er op sommige dagen werd tot  een 1 miljard euro per dag aan spaargeld werd weggehaald. De nationalisatie van SNS Reaal was hierdoor, ondanks de gesprekken met private investeerders, onvermijdelijk.

Bron: welingelichtekringen.nl
Geplaatst: vrijdag 1 februari 2013

Gokje… Niemand raadt de top-10 tien landen met hoogste economische groei in 2013

The Economist zet op een rij welke landen in 2013 de hoogste economische groei halen. Zo’n lijstje laat mooi zien hoe snel de wereldeconomie verandert met Mongolie, Angola, Macau, Bhutan, Irak en Ruanda onder de snelste groeiers. Interessant te zien dat we landen als Angola, Irak, Lybie, Mozambique en Ruanda die we vooral kennen van krantenkoppen met slecht nieuws, nu wereldwijd tot de top-10 economische groeiers behoren. Andere tijden…

Bron: parool.nl
Geplaatst: vrijdag 1 februari 2013

Pensioenfonds ABP gaat uitkering definitief verlagen

ABP, het grootste pensioenfonds van Nederland, gaat definitief de pensioenen per 1 april met 0,5 procent verlagen. Mogelijk moeten de pensioenen in 2014 nog verder worden gekort. Dat heeft het ambtenarenpensioenfonds vrijdag bekendgemaakt.

'De verlaging van het pensioen bij ABP is een pijnlijk en moeilijk besluit geweest. Ik ben me ervan bewust dat dit voor onze deelnemers heel teleurstellend is. Ik snap dat het voor deelnemers lastig te begrijpen is dat we ondanks goede beleggingsresultaten toch een verlaging van 0,5 procent moeten doorvoeren', zegt ABP-voorzitter Henk Brouwer. Het fonds liet half december al weten dat de pensioenen voor ambtenaren en onderwijspersoneel zeer waarschijnlijk verlaagd zou moeten worden.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 1 februari 2013

Senaat VS ook akkoord met schuldplafond

De Amerikaanse Senaat heeft donderdag groen licht gegeven voor de tijdelijke verhoging van het schuldenplafond van de Amerikaanse overheid.  

Daardoor kan de overheid doorgaan met lenen tot 19 mei.

Eerder deze maand kreeg het voorstel voor de verhoging al genoeg stemmen in het Huis van Afgevaardigden.