Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 35031 tot 35035
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 12 februari 2013

De post-crisis wereldeconomie zal worden gekenmerkt door grote onevenwichten

Veel waarnemers geloven dat de wereldwijde onevenwichten die karakteristiek waren voor de economie in de jaren voor het losbreken van de crisis van 2008 zijn verdwenen. Niets is echter minder waar. Deze onevenwichten zijn er nog steeds, zij het in wat gematigdere vorm.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 12 februari 2013

Gaat Egypte als volgende land zijn munt devalueren?

Egypte kan wel eens het volgende land worden dat zijn munt devalueert. Het Egyptische pond wordt massaal omgewisseld voor Amerikaanse dollars. Op de zwarte markt worden er al hogere wisselkoersen geboden door handelaars. Iedereen is op zoek naar dollars.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 12 februari 2013

Barclays schrapt wereldwijd 3700 banen

LONDEN - De Britse bank Barclays schrapt dit jaar wereldwijd minstens 3700 banen in een poging de winstgevendheid te vergroten. Dat maakte het financiële concern dinsdag bekend.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 12 februari 2013

Beurs Tokio sluit met winst dankzij zwakkere yen

De beurs van Tokio is vandaag gesloten met een sterke winst van 1,94 procent. Beleggers waren in een optimistische stemming dankzij een verzwakking van de yen, de Japanse munteenheid. De aankondiging dat er een grote kans is dat Noord-Korea een kernproef heeft uitgevoerd - wat intussen is bevestigd door Noord-Koreaanse staatsmedia - temperde dan weer iets dat enthousiasme.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 12 februari 2013

Correlatie onder risk-on/risk-off activa’s verdwijnt

Tegenwoordig lijken er maar 2 soorten handelsmomenten te zijn. We hebben risk-on en risk-off. Bij zowel risk-on als risk-off worden verschillende activa over dezelfde kam geschoren. Zo had je bijvoorbeeld de aandelen, de euro, olie,… als risk-on activa en de dollar, obligaties, de Yen,… als risk-off activa. Maar de correlatie tussen deze activa neemt af.