Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 35036 tot 35040
Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 31 januari 2013

Deutsche Bank duikt diep in het rood

Dat blijkt uit cijfers die Deutsche Bank donderdag naar buiten bracht.

Het nettoverlies kwam uit op 2,17 miljard euro, tegen een winst van 147 miljoen euro een jaar eerder. Analisten hadden in doorsnee voorspeld dat Deutsche Bank een verlies van 311 miljoen euro zou lijden.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 31 januari 2013

Doug Casey en Peter Schiff over de economische crisis

Doug Casey interviewt Peter Schiff over de economische crisis, de wereldwijde valutaoorlog, het beleid van de Federal Reserve en andere centrale banken en de schuldfinanciering van de VS. De video duurt bijna een half uur en is de moeite van het kijken zeker waard.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 31 januari 2013

Stormloop op platina en palladium jaagt prijs op

Januari is een goede maand geworden voor platina, de platinaprijs liet de grootste stijging in 12 maanden optekenen. Palladium deed het zelfs nog beter, dit vrij zeldzaam metaal stootte door naar het hoogste niveau in 16 maanden. Bovendien lijkt de piek nog niet bereikt, niet bij platina en niet bij palladium.

Beide edelmetalen worden ondersteund door stevige macro-cijfers die zowel in de US als in China werden bekendgemaakt. Platina en palladium zijn inderdaad metalen met een sterk cyclisch karakter, ze worden namelijk vooral gebruikt in de autosector voor de productie van katalysatoren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 31 januari 2013

Het wel en wee van Facebook

Met Facebook blijft het moeilijk kersen eten. Er was met grote belangstelling uitgekeken naar de bedrijfsresultaten van de social media reus, maar de verwachtingen werden enerzijds wel en anderzijds weer niet bewaarheid. De investeerders krabden zich even in het haar en wisten het ook niet meteen.

In de grijze handel danste de beurskoers even als een jo-jo heen en weer, om vervolgens resoluut onder nul te gaan. Maar van een echt bloedbad was dan ook weer geen sprake. Als puntje bij paaltje kwam waren de resultaten namelijk duidelijk beter dan verwacht.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 31 januari 2013

Beurs van Tokyo zou stilaan last van hoogtevrees moeten krijgen

De Japanse beurs is de hoogvlieger van de afgelopen maanden, sinds november van vorig jaar zijn de beurskoersen in Tokyo met meer dan 20 % gestegen. Die stijging komt enigszins kunstmatig over, want zo goed gaat het economisch in Japan ook weer niet.

De euforische stemming op de beurs van Tokyo heeft te maken met een wijziging in de politiek van de Japanse centrale bank onder de nieuwe premier Shinzo Abe. Nicholas Ferres, investment director bij Eastspring Investments, spreekt over Abe als een game changer.