Nieuws / Artikelen met het woord

57647 artikelen gevonden. Artikel 35041 tot 35045
Bron:
Geplaatst: dinsdag 12 februari 2013

Nederlandse goudvoorraad als vertrouwensanker?

Vorige week namen we al kort in de nieuwsbrief door dat er weer Kamervragen waren gesteld over de Nederlandse goudvoorraad. Het goud van De Nederlandse Bank (DNB) ligt voor 90% in het buitenland. Dit is een kwestie die we een paar maanden geleden hebben behandeld, maar er is eindelijk na een jaar stilte weer aandacht voor in de politiek. Nederland bezit 612,5 ton goud (of dat zegt DNB), een kleine 62 ton daarvan ligt in de kelders onder het Frederiksplein te Amsterdam en de rest in Londen, New York en Ottawa. Er is geen vertegenwoordiger van DNB of de Nederlandse staat die dit de afgelopen jaren heeft gecontroleerd.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 12 februari 2013

Zal Japan de volgende domino zijn die omvalt?

Ingezonden artikel van Martijn Berkelaar | Als er ooit een einde komt aan het vermogen van overheden om schuld op schuld te stapelen dan is het niet onwaarschijnlijk dat dit zal gebeuren in het land waarbij dat proces het verst is gevorderd. Of Japan daadwerkelijk de eerst volgende dominosteen zal zijn die om gaat vallen is natuurlijk niet zeker, maar de situatie waarin het land zich in bevindt is op zijn minst opmerkelijk te noemen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 12 februari 2013

Goud en zilver onder vuur door G7 speculatie

We kregen weer behoorlijk wat nerveuze mails binnen van beleggers in goud en zilver. De prijzen voor beide edelmetalen incasseerden vandaag enkele stevige klappen.

Het blijkt dat er geruchten in de markt circuleren over een mogelijk interventie van de G7 groep om een globale valutaoorlog te vermijden. Dit zou, zo redeneren de handelaars, een negatieve impact kunnen hebben op de prijzen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 12 februari 2013

Eurogroep schuift discussie over wisselkoers door naar G20

De Eurogroep heeft vandaag gediscussieerd over de koers van de euro. Maar meer dan die algemene vaststelling kon voorzitter Jeroen Dijsselbloem niet kwijt over de groeiende ongerustheid over de sterke euro.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 12 februari 2013

'Griekenland ligt op schema'

BRUSSEL - Griekenland ligt op schema met het bezuinigings- en hervormingsprogramma dat het land moet doorvoeren.

Dat liet voorzitter Jeroen Dijsselbloem van de eurogroep maandag in Brussel weten.