Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 3506 tot 3510
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 23 november 2016

De meeste miljonairs hebben niet het gevoel dat ze rijk zijn

Waarom wil jij rijk worden? Het is een vraag waar veel te weinig mensen bij stil staan. Miljonairs willen vooral financiële onafhankelijkheid. En dat heeft niets met een getal te maken. Mensen met €1 miljoen op hun bankrekening voelen zich niet rijk. De meerderheid voelt zich pas rijk vanaf €5 miljoen.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 23 november 2016

Leg dat je moeder maar eens uit

De ECB koopt maandelijks voor tientallen miljarden euro's aan bedrijfsobligaties op. Het doel: een flinke impuls voor de bedrijfsinvesteringen. Maar daar is verdomd weinig van terechtgekomen, concludeert BNR's macro-econoom Kees de Kort. Eens te meer een blijk van het gebrek aan inlevingsvermogen bij de ECB.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 23 november 2016

Verkiezing Trump brengt Zweden dichter bij Navo

Sinds Donald Trump in de Verenigde Staten de presidentsverkiezingen heeft gewonnen, kan in Zweden een grotere interesse worden opgetekend om tot de Noordatlantische Verdragsorganisatie (Navo) toe te treden.

Dat blijkt volgens de Britse zakenkrant Financial Times uit reacties van de vertegenwoordigers van verschillende politieke partijen die in Zweden volgend jaar een nieuwe politieke regering moeten vormen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 23 november 2016

Brussel scherpt regels voor banken verder aan

De Europese Commissie scherpt de regels voor banken verder aan. Daarmee hoopt Brussel de risico's in de financiële sector terug te dringen en de kredietverlening aan het midden- en kleinbedrijf (mkb) te stimuleren.

De woensdag gepresenteerde regels voorzien onder meer in een minimale kapitaalbuffer ('leverage ratio'). Daardoor moeten banken minstens 3 procent aan eigen vermogen aanhouden ten opzichte van al hun uitstaande leningen. Verder moeten de grootste banken extra buffers creëren om slechte tijden te kunnen doorstaan.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 23 november 2016

33 doden gelinkt aan monetair beleid India

De aanstelling van Narendra Modi als nieuwe minister-president van India in mei 2014 betekende een nieuw tijdperk voor haar informele economie. De afgelopen 10 jaar werd een standaard percentage van 90 procent gegeven, wanneer men het had over de informele sector in India.