Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 35061 tot 35065
Bron: bnr.nl
Geplaatst: maandag 11 februari 2013

Hele bankensector laat het breed hangen

Dat zegt minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën in een interview met De Telegraaf. "Het wordt tijd dat alle werknemers bij banken hun bijdrage leveren'', zegt Dijsselbloem, die de cao's in de sector graag opengebroken ziet worden. Opmerkelijk, schrijft De Telegraaf, aangezien Dijsselbloem vorige week in de Tweede Kamer nog het salaris verdedigde van de nieuwe bestuursvoorzitter Gerard van Olphen van staatsbank SNS Reaal. Van Olphen gaat 550.000 euro per jaar verdienen.

"We hebben nu mede door overheidssteun banen behouden. Dan vind ik het redelijk dat de werknemers ook een bijdrage leveren", verdedigt Dijsselbloem zijn standpunt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 11 februari 2013

Deze grafieken boezemt iedere Europeaan schrik in

De Italiaanse verkiezingen verhitten de gemoederen in Italië en heel Europa. Iedereen heeft schrik van een nieuwe ambtstermijn van Silvio Berlusconi. Door het uitbreidende Monti Paschi schandaal wint de partij van Berlusconi steeds meer stemmen. De evolutie wordt met argusogen gevolgd over heel de wereld.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 11 februari 2013

De ECB doet (voorlopig) niet mee met de valutaoorlog

Het Europese economische herstel kan wel een voorbij zijn voor dat het goed en wel was begonnen. Reden? De sterke euro. De ECB handhaaft zijn rentevoet en zag als enige centrale bank ter wereld zijn balans krimpen. Dit speelt allemaal in het voordeel van de euro waardoor de Europese concurrentiekracht afneemt.

De daling van de Yen ten opzichte van de euro is opmerkelijk de laatste maanden. Als we dan kijken naar de prestaties van concurrenten Volkswagen en Toyota, zien we dat het aandeel Toyota het veel beter doet dan Volkswagen. Dit zijn de eerste tekenen dat Europa aan concurrentiekracht verliest.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 11 februari 2013

Apple en Microsoft moeten zich verantwoorden voor hoge prijzen

Technologiereuzen Apple, Microsoft en Adobe moeten zich in Australië bij de rechter verantwoorden voor gehanteerde prijzen in het land. Officials 'down under' verdenken de bedrijven van het kunstmatig hoog houden van prijzen voor producten en diensten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 11 februari 2013

Jim Rogers: ‘Bill Gross heeft gelijk, pas op met US Treasuries’

Bill Gross van Pimco waarschuwt al geruime tijd dat zich op de markt voor Amerikaanse staatsobligaties een bubble heeft gevormd die ooit zal moeten ontploffen. Vorige maand leden die US Treasuries hun grootste verlies op jaarbasis in bijna een jaar.

Bovendien lijkt het leed nog niet te zijn geleden. Goldman Sachs Group Inc. en Wells Capital Management Inc. hebben al de zijde van Gross gekozen. Nu heeft de Pimco-man nog een belangrijke medestander gevonden, in de persoon van niemand minder dan Jim Rogers.