Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 35061 tot 35065
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 30 januari 2013

Frank Holmes: “Laat het potentieel van goudmijnen niet aan uw neus voorbij gaan”

Frank Holmes van US Funds zat samen met Bridgette Anderson van Cambridge House International tijdens de Vancouver Resource Investment Conference. Holmes is er meer dan ooit van overtuigd dat goudmijnaandelen vandaag ‘the place to be’ zijn.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 30 januari 2013

Uitstel voor herkapitalisatie Griekse banken

De Griekse bankensector krijgt waarschijnlijk langer de tijd om nieuw kapitaal op te halen. Dat hebben Griekse overheidsfunctionarissen woensdag gezegd.

Tot dusver hadden de banken tot eind april de tijd om hun herkapitalisatie rond te krijgen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 30 januari 2013

Daimler schrapt 2.100 jobs in vrachtwagenafdeling

In zijn vrachtwagenafdeling schrapt autobouwer Daimler 2.100 arbeidsplaatsen. Het grootste deel van de ontslagen, 1.300 jobs, zal volgens een woordvoerster in de productie-afdeling in Noord-Amerika vallen. De resterende 800 ontslagen zullen voor vier vestigingen in Duitsland zijn.

Bron: rt[z]
Geplaatst: woensdag 30 januari 2013

UPDATE: Fed blijft obligaties opkopen, handhaaft rente nabij 0%

(Update van eerder gepubliceerd bericht 'Fed houdt rente nabij 0%' om meer informatie toe te voegen)

De Federal Reserve handhaaft zijn agressieve, uiterst losse monetair beleid omdat er ondanks verbeteringen nog altijd neerwaartse risico's bestaan voor de economische vooruitzichten.

In de verklaring die de Fed uitgaf na zijn beleidsvergadering van twee dagen zei de centrale bank maandelijks voor $40 miljard aan hypotheek gedekte effecten en voor $45 miljard aan staatsleningen op te blijven kopen.

De Fed stelt dat de economische activiteit de afgelopen maanden is gepauzeerd door invloeden van het weer en andere tijdelijke factoren.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 30 januari 2013

Willem Middelkoop: “China heeft haar goudreserve verdrievoudigd”

In een opmerkelijk maandbericht op RTL-Z pakt Willem Middelkoop uit met enkele straffe uitspraken van een denktank (OMFIF) met visies op onder andere het handelen van centrale banken en sovereign wealth funds.

De denktank publiceerde recent een rapport over de nieuwste doelstelling van de centrale bank van China: van de yuan een wereldreservemunt te maken! Echter, om dit doel te bereiken hebben de Chinezen goud nodig, veel goud. Vandaar dat het land al verscheidene jaren aan een ongekend hoog tempo het gele edelmetaal aan het inslaan is.

Middelkoop laat er geen misverstand over bestaan, het rapport bevestigd eerder theorieën over de intenties van de Chinezen. Via RTL-Z: