Nieuws / Artikelen met het woord

57279 artikelen gevonden. Artikel 35086 tot 35090
Bron: mt.nl
Geplaatst: woensdag 30 januari 2013

10 positieve geluiden over de economie

Opvallend veel positieve geluiden deze dagen over de economische ontwikkelingen in de wereld. De belangrijkste op een rij.

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: woensdag 30 januari 2013

In Iran is het momenteel vechten om goud

vechten om goudHele oorlogen worden er gevoerd om olie en andere grondstoffen, maar in Iran vecht men om de meest waardevolle grondstof ter wereld: Goud! De Centrale Bank van Iran heeft speciale filialen geopend waar inwoners van het land gouden munten kunnen kopen. Door de vele sancties die er tegen Iran zijn afgekondigd zijn er weinig middelen waarin de inwoners kunnen investeren. Om deze reden wil Iran het makkelijk maken om goud te kopen.

[...]

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 30 januari 2013

Catalonië vraagt miljardensteun aan Madrid

De Spaanse regio Catalonië heeft de centrale overheid in Madrid om nog eens 9 miljard euro noodhulp gevraagd.

De regionale overheid heeft het geld nodig om schulden af te betalen en te voldoen aan de doelstellingen om het begrotingstekort terug te brengen, melden Spaanse media woensdag.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 30 januari 2013

De EU en jeugdwerkloosheid: de 'verloren generatie' bestaat niet

Men spreekt bij elke crisis van een ‘verloren generatie’, maar meestal komt het achteraf toch nog goed met die werkloze jongeren, schrijft Jędrzej Bielecki in de Poolse krant Dziennik Gazeta Prawna. Een vertaling van zijn artikel verscheen verleden week op PressEurope.

Heel jong Europa gaat gebukt onder de crisis, maar vooral in Spanje en Griekenland is het erg gesteld (deze landen kampen met een jeugdwerkloosheid van respectievelijk 55,9 en 57 %). Zulke statistieken zijn misleidend, schrijft Bielecki.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 30 januari 2013

Ford-directeur: Ergste voor Europese auto-industrie moet nog komen

De Europese auto-industrie staat slechts aan het begin van haar herstructurering. Het zwaarste moet nog komen. "Ik geloof dat we slechts aan het begin staan. De moeilijke maatregelen zijn net begonnen". Dat heeft Bob Shanks, de financieel directeur van de Amerikaanse autobouwer Ford, verklaard in een onderhoud met het Franse persbureau AFP.