Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 35096 tot 35100
Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 30 januari 2013

Catalonië vraagt miljardensteun aan Madrid

De Spaanse regio Catalonië heeft de centrale overheid in Madrid om nog eens 9 miljard euro noodhulp gevraagd.

De regionale overheid heeft het geld nodig om schulden af te betalen en te voldoen aan de doelstellingen om het begrotingstekort terug te brengen, melden Spaanse media woensdag.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 30 januari 2013

De EU en jeugdwerkloosheid: de 'verloren generatie' bestaat niet

Men spreekt bij elke crisis van een ‘verloren generatie’, maar meestal komt het achteraf toch nog goed met die werkloze jongeren, schrijft Jędrzej Bielecki in de Poolse krant Dziennik Gazeta Prawna. Een vertaling van zijn artikel verscheen verleden week op PressEurope.

Heel jong Europa gaat gebukt onder de crisis, maar vooral in Spanje en Griekenland is het erg gesteld (deze landen kampen met een jeugdwerkloosheid van respectievelijk 55,9 en 57 %). Zulke statistieken zijn misleidend, schrijft Bielecki.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 30 januari 2013

Ford-directeur: Ergste voor Europese auto-industrie moet nog komen

De Europese auto-industrie staat slechts aan het begin van haar herstructurering. Het zwaarste moet nog komen. "Ik geloof dat we slechts aan het begin staan. De moeilijke maatregelen zijn net begonnen". Dat heeft Bob Shanks, de financieel directeur van de Amerikaanse autobouwer Ford, verklaard in een onderhoud met het Franse persbureau AFP.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 30 januari 2013

Argentinië weigert sinds 62 maanden IMF-evaluatie

Argentinië weigert sinds 62 maanden de economische evaluaties die het Internationaal Monetair Fonds (IMF) jaarlijks uitvoert bij de 188 lidstaten. Dat maakte het IMF bekend, drie dagen voor een voor het land cruciale vergadering. Vrijdag beslist het IMF over eventuele sancties tegen Buenos Aires. Het Zuid-Amerikaanse land wordt ervan verdacht te sjoemelen met de statistieken over economische groei en inflatie. Gisteren werd het IMF "informeel gebrieft" door haar plaatselijke teams in Argentinië over de economische toestand in het land.

Bron: rt[z]
Geplaatst: woensdag 30 januari 2013

Koopkracht gepensioneerden daalt met 9%

Uit berekeningen van Sociale Zaken blijkt dat de koopkracht van AOW'ers met een aanvullend pensioen van 10.000 euro per jaar in de periode 2011 - 2017 met maar liefst 9% daalt.

[...]