Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 35101 tot 35105
Bron: rt[z]
Geplaatst: dinsdag 29 januari 2013

EFSF plaatst obligaties voor 5 miljard euro

Het Europese noodfonds EFSF heeft dinsdag obligaties geplaatst met een looptijd van 5 jaar ter waarde van in totaal 5 miljard euro. Dat maakte het EFSF dinsdag bekend.

[...]

Bron: vandaag.be
Geplaatst: dinsdag 29 januari 2013

Er blijft nog welgeteld 217 dollar over in de schatkist van Zimbabwe. Dat heeft Tendai Biti, de minister van Financiën van het Afrikaanse land, dinsdag gezegd.

"Vorige week, nadat we onze staatsambtenaren hadden uitbetaald, bleef er nog precies 217 dollar over in onze schatkist", zei M. Biti aan een groep journalisten, opmerkend dat een aantal van zijn toehoorders waarschijnlijk een stuk rijker waren dan de staat waarover ze verslag uitbrengen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 29 januari 2013

Huidige obligatiemarkt lijkt sprekend op die van 1994!

De huidige obligatiemarkt lijkt sprekend op die van 1994. Ook toen herstelde de economie van een zware recessie, de groei versnelde, er waren nog geen tekenen van inflatie en de rentevoeten op de langdurige obligaties stegen. Op het laatste na, is de gelijkenis dus treffend. Geldt dit dan ook voor de evolutie van de rentevoeten?

Door de aantrekkende economie en de stijgende rentevoeten was Alan Greenspan en de Federal Reserve genoodzaakt om de korte termijn rentevoeten op te trekken om zo inflatie te bestrijden. Het gevolg was dat de rente op de langdurige obligaties nog sneller steeg. Indien 2013 een kopie van 1994 zou worden, zal dit een bloedbad zonder weerga teweeg brengen op de obligatiemarkt.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 29 januari 2013

Davos 2013: De belangrijkste statistieken

Via The Guardian hieronder wat interessante statistieken:

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 29 januari 2013

Pfizer scoort, Ford krijgt klappen

De handel op de beurs op Wall Street staat vandaag in het teken van de bedrijfsresultaten en die verlopen met z’n ups en z’n downs. Aan de pluszijde was er Pfizer, dat als farmaceutisch bedrijf een rooskleurige toekomst schetste met 2 toekomstige blockbusters in de pijplijn.

Pfizer meldde een eps van 47 dollarcent of 3 dollarcent meer dan de verwachtingen. De bedrijfsresultaten blinken de beurskoers verder op, Pfizer doet het vandaag dus goed. Woorden wekken maar voorbeelden strekken. In dezelfde sector zet Eli Lilly de beste beentjes voor.