Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 35111 tot 35115
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 8 februari 2013

Griekse goudvoorraad aangeslagen?

Waar sommige handelaren bang voor waren, is niet gebeurd. De appetijt van de Chinezen voor goud is niet afgenomen, wel integendeel. De gecorrigeerde goudprijs heeft zelfs nieuwe kopers naar de markt gelokt. Goud blijft in China een publiekstrekker in een mate zelfs waarin we het ons niet kunnen voorstellen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 8 februari 2013

Franse regering krijgt het steeds warmer, arbeiders radicaliseren in snel tempo

Francois Hollande had zich zijn periode als president waarschijnlijk heel anders voorgesteld. Maar hetzelfde geldt voor de inwoners van zijn land. Tijdens de verkiezingsperiode had Hollande namelijk een aantal beloftes gedaan die hij nu onmogelijk kan waarmaken.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 8 februari 2013

De Federal Reserve had geen flauw idee

Het is de zomer van 2007 als Jim Cramer, talking head op zakennetwerk CNBC, in een live uitzending helemaal losgaat. De host van het programma Mad Money ziet bankaandelen als bakstenen naar beneden vallen en de markten instorten. Als vervolgens ook kredietbeoordelaars pakketjes hypotheken gaan afwaarderen is de “subprime crisis” compleet. Banken en hypotheekbedrijven, zoals Bear Stearns en Countrywide schudden op hun grondvesten en de Federal Reserve onderneemt geen actie, want volgens de centrale bank van Amerika is er niets aan de hand. Deze inactiviteit van de Fed leidt tot de befaamde Jim Cramer “rant” waarin hij de leden van de Federal Reserve met de grond gelijk maakt en beweert dat de Fed officials niet weten wat er aan de hand is. Uit recent gepubliceerde notulen blijkt nu dat Cramer helemaal

Bron: estateplanningnieuws.nl
Geplaatst: vrijdag 8 februari 2013

In 2013 verdwijnen 17 duizend banen bij overheid

In 2013 zullen er bij de verschillende overheden 17 duizend banen verdwijnen. En daar blijft het de jaren daarna niet bij. Tot 2017 is het verlies aan arbeidsplaatsen in de publieke sector zelfs 77 duizend.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 8 februari 2013

Rommelobligaties geven indicatie over komende beurscorrectie

De beurzen hebben een goede januarimaand achter de rug, maar die goede tijden kunnen wel eens tot het verleden behoren. De maand februari is onder een geheel ander gesternte van start gegaan en aan de horizon duiken onrustwekkende signalen op.

Jonathan Krinsky, chief market technical strategist bij Miller Tabak, maakt zich zorgen over de divergentie tussen de high yield (HYG) en junk bond (JNK) ETFs. Hij kwam tot de vaststelling dat er historisch gezien een correlatie tussen beide indices en de S&P 500 bestaat.