Nieuws / Artikelen met het woord

58142 artikelen gevonden. Artikel 35111 tot 35115
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 20 februari 2013

De top-10 goudmijnen ter wereld

van 's werelds grootste goudmijnbedrijven ter wereld produceerde in 2012 3,4 % minder goud dan in 2011. De productie daalde van 32 miljoen ounces naar 30,9 miljoen ounces. Slechts 3 van de 10 mijnen wist zijn productie op te trekken, de rest moest een daling incasseren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 20 februari 2013

Mario Draghi doet de markten twijfelen over de Euro

De Euro-zone is weliswaar nog niet betrokken bij de ‘Currency Wars’, maar anderzijds lijkt Europese centrale bank president Mario Draghi niet bereid om de Euro zonder slag of stoot door het dak te laten vliegen. Woorden kunnen veel doen, zo bewees Draghi.

Hij is er namelijk in geslaagd om de verdere appreciatie van de Euro een halt toe te roepen door gewoonweg te vertellen dat de economische indicatoren voor de Euro-zone in de richting van een verdere economische verzwakking wijzen. De binnenlandse vraag is namelijk aan het verdampen.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 20 februari 2013

De oorzaken van de daling van goud en zilver

De goudprijs is woensdag 20 februari naar het laagste niveau van de afgelopen 7 maanden gedaald. Het psychologische steunniveau van $1.600,- per troy ounce werd donderdagmiddag doorbroken en op moment van schrijven noteert de prijs van goud rond de $1.590,-. In de afgelopen 30 dagen is goud met zo’n $100,- gedaald. Ook zilver zit in een dalende trend, inmiddels kost een troy ounce zilver zo’n $29,-. Wat zijn zoal de oorzaken voor de daling van goud en zilver?

Stijgende rente = dalende goudprijs

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 20 februari 2013

Dit is het best presterende land van de groeimarkten

Je zou er niet direct aan denken, maar naast China en andere groeilanden beleeft Vietnam ook een sterke economische groei. De aandelen van de Vietnamese beurs zijn lange tijd achter gebleven, maar hebben er sinds november een forse stijging opzitten. En nog steeds ogen de waarderingen heel aantrekkelijk volgens

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 20 februari 2013

'Politici worden geconfronteerd met de ziekelijke cultuur die ze zelf hebben helpen creëren'

Vrouwelijke immigranten maken een kwart uit van al wie in Denemarken langdurige uitkeringen ontvangt, blijkt uit recente cijfers van het Deense Ministerie van Arbeid. Maar de uitkeringsmentaliteit is wijdverspreid onder vele delen van de bevolking, schrijft de krant Jyllands-Posten: