Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 35121 tot 35125
Bron: Cassandraclub
Geplaatst: zaterdag 9 februari 2013

Grenzen aan de groei van het steenkoolverbruik, zelfs voor China

Volgens deskundigen zit er nog genoeg steenkool in de aardkorst om het huidige verbruik nog 50 jaar voort te kunnen zetten. Maar daarbij moeten we ons wel realiseren dat de makkelijk winbare steenkool eerder zal opraken.

Bron: nieuws.nl
Geplaatst: zaterdag 9 februari 2013

'Nederlandse boeren de dupe van EU-begroting'

(Novum) - Nederlandse boeren zijn met de nieuwe begroting van de Europese Unie slechter af dan hun Duitse of Franse collega's. Dat stelt LTO Nederland in een reactie op de uitkomst van de top van de Europese regeringleiders over de meerjarenbegroting van de EU.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zaterdag 9 februari 2013

Venezuela devalueert bolivar met 32%

De regering van Venezuela heeft vrijdag haar bolivar met 32% gedevalueerd. De wisselkoers stijgt van 4,3 naar 6,3 bolivar per dollar, een harde klap voor de Venezolaanse spaarders. Die zien de koopkracht van hun geld opeens sterk afnemen. Door de devaluatie kan de overheid haar dollaropbrengst uit export van olie omruilen voor meer bolivar, zodat ze makkelijker het tekort kan dichten. Ondertussen worden alle importgoederen een stuk duurder voor de gemiddelde Venezolaan. De stijgende goudprijs compenseerde voor de devaluatie.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 8 februari 2013

Maak komaf met deze slechte beleggingsgewoontes

Beleggers maken routinematig een aantal irrationele fouten die men kan verklaren door een onderzoek naar behavioural finance. Behavioural finance bestudeert hoe mensen geldgerelateerde beslissingen nemen. Dit zijn de meest voorkomende fouten. Maak komaf met deze slechte gewoontes en het rendement van je beleggingen zal automatisch verhogen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 8 februari 2013

Europeanen moeten nu de buikriem aansnoeren

In Europa stond vandaag de boel zowat op stelten. De 27 leden van de Europese Unie hielden een nachtelijke monstervergadering, waaruit eindelijk een mager compromis tevoorschijn kwam. Dat Europa zal moeten bezuinigen verbaast ons uiteraard niet.

Wel zijn de interne spanningen binnen de Europese Unie nog eens overduidelijk aan de oppervlakte gekomen. Een deel van de EU wil bezuinigen, een ander deel wil investeren om de groei aan te zwengelen. Het spreekt voor zichzelf dat het bijzonder moeilijk is om water en vuur met elkaar te verzoenen.