EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
33
kliks
Bron: BNR.nl
28
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 35136 tot 35140
Geplaatst op: vrijdag 1 maart 2013

Hypotheekrente hoog door krappe kapitaalmarkt

De krapte op de internationale kapitaalmarkt is de belangrijkste oorzaak van de hoge hypotheekrente in Nederland.

De afgenomen concurrentie op de hypotheekmarkt speelt een aanvullende, maar tijdelijke rol. Dat staat in een onderzoeksrapport dat De Nederlandsche Bank (DNB) vrijdag heeft gepubliceerd.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: vrijdag 1 maart 2013

Column Kees de Kort | VS hobbelen van incident naar incident

"Dat heeft te maken met het feit dat in Amerika de republikeinen en de democraten het gewoon principieel nergens over eens zijn", legt De Kort uit. "Niet over belastingen, niet over uitgaven, nergens over. Er is in Amerika al jarenlang geen formele begroting. De republikeinen zijn de baas in het huis, de democraten in de senaat. Er kunnen geen afspraken op lange termijn worden gemaakt. Maar er moet natuurlijk wel geld worden uitgegeven. Er wordt, iedere keer als er wat is, ad hoc een besluit genomen."De Kort gaat verder: "Een paar maanden geleden is besloten van 'we hebben geen begroting, maar de regering moet wel uitgeven, dus jullie mogen wel een aantal maanden geld uit blijven geven'. Dat is tot eind maart. Dan moet er als het ware weer bij elkaar gezeten van 'krijgen we nou geld voor een volgende periode?' Dus de Amerikaanse regering, het Amerikaanse parlement, hobbelt eigenlijk van incident naar incident en iedere keer opnieuw gaat de discussie over belasting verhogen, uitgaven verlagen, eisen stellen en gedoe.

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: vrijdag 1 maart 2013

Veel dreigende armoede in Europa

Een grafiek van Bloomberg laat zien hoeveel procent van de bevolking in verschillende Europese landen het risico loopt om onder de armoedegrens te zakken. Italië blijkt er bijzonder slecht voor te staan, geen wonder dat ze wilden afrekenen met het bezuinigingsbeleid van Mario Monti.

Lees verder op MarketUpdate.nl
Geplaatst op: vrijdag 1 maart 2013

Japan gaat 9,7% meer betalen voor import tarwe

De valutaoorlog raakt de Japanse consument, want door de zwakkere munt worden importgoederen duurder. Vanaf april zal men voor de import van tarwe 9,7% meer gaan betalen dan nu het geval is. In januari liet Japan het grootste tekort op de handelsbalans ooit zien.

Lees verder op MarketUpdate.nl
Geplaatst op: vrijdag 1 maart 2013

Macau is booming, nog steeds!

Er lijkt maar geen einde te komen aan de gigagroei in Macau. Macau of Macao is een in Zuidoost-Azië gelegen speciale administratieve regio van de Volksrepubliek China. Macau is volgebouwd met gokpaleizen en groeit aan een verschroeiend tempo.

Lees verder op Beurs.com

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs