Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 35141 tot 35145
Bron: rendement.nl
Geplaatst: maandag 28 januari 2013

Pensioen herrekenen zonder akkoord werknemer

In 2014 gaat de wettelijke pensioenrichtleeftijd in één klap naar 67 jaar. Daarover heeft u onder meer al kunnen lezen in het bericht ‘Pensioenrichtleeftijd na 2014 jaarlijks herzien’. Toen de Tweede Kamer dit plan behandelde, beloofde de ministerraad om de mogelijkheden en risico’s te onderzoeken van aanpassing van de Pensioenwet. Die moet namelijk toestaan dat pensioenfondsen en -verzekeraars voor bestaande en nieuwe pensioenaanspraken één en dezelfde pensioenleeftijd hanteren zonder dat ze hiervoor aparte toestemming hoeven te hebben van elke pensioendeelnemer.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 28 januari 2013

PvdA wil bankbiljet van 500 verbannen

Henk Nijboer heeft kamervragen gesteld aan minister Dijsselbloem van Financiën omtrent het €500 bankbiljet. Deze zou voornamelijk gebruikt worden door de georganiseerde misdaad en kan daarom beter uit circulatie worden gehaald.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 28 januari 2013

Amerikaanse beleggers zeer optimistische over aandelen

Een waarschuwing voor de contraire belegger: Er verschijnen in de reguliere Amerikaanse media steeds meer berichten met de strekking dat je kun in aandelen moet beleggen. Als je dat niet doet, dan mis je misschien een grote kans. Het zou zelfs risicovol zijn om aan de zijlijn te blijven staan, aldus USA Today. Als de massa enthousiast wordt is het vaak oppassen geblazen.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 28 januari 2013

Litouwen wordt het 19e land van de eurozone

Na Estland en Letland zal ook Litouwen toetreden tot de eurozone. Litouwen wordt het 19e land dat de euro zal gaan invoeren als officiële valuta. Vrijdag 25 januari maakte premier Butkevicius officieel bekend dat het land van plan is om toe te treden tot de eurozone. Letland is eerst aan de beurt in 2014 en daarna volgt Litouwen in 2015. De Europese Unie bestaat momenteel uit 27 landen, waarvan 17 landen met de euro betalen.

Bron: gewoon-nieuws.nl
Geplaatst: maandag 28 januari 2013

Goud voorraad

Het moest er toch een keer van komen. Een aantal Europese landen willen hun goud, dat al decennia lang in de Verenigde Staten ligt opgeslagen, terugbrengen binnen de eigen landsgrenzen. Ten tijde van de koude oorlog is, uit vrees voor een bezetting door de Sovjet Unie, het meeste Europese goud naar de andere kant van de oceaan verscheept. Het grootste deel van het Nederlandse goud ligt daar al opgeslagen sinds het einde van de jaren dertig omdat men toen terecht vreesde voor een aanval door nazi-Duitsland. Nu er van dit soort dreigingen geen sprake meer is wordt de roep om het goud terug te halen steeds luider.